Nieuws

 • Jaarlijks wordt vanuit Bosland ruim 15.000 m³ hout getransporteerd voor allerhande economische toepassingen, waaronder de meubel- en papierindustrie. De bossen van het 4.500 hectare grote Bosland vormen sinds 2007 het zwaartepunt van het FSC-label in Limburg en zelfs in heel Vlaanderen.

  Lees meer
 • 12 vertegenwoordigers uit de toeristisch-recreatieve sector volgden de afgelopen maanden een intensieve opleiding als Boslandgastheer. Die opleiding is nu afgerond. Op maandag 20 februari 2017 kregen zij hun officiële erkenning als gastheer.

  Lees meer
 • Fietsen door het Water in Bokrijk krijgt navolging! De Raad van Bestuur van Toerisme Limburg vzw wees de ontwerpopdracht voor het project ‘Fietsen door de Bomen’ toe aan architectenbureau De Gregorio & Partners. Met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en de gemeente Hechtel-Eksel realiseert Toerisme Limburg een iconische fietsbrug in het Pijnven (Bosland) in Hechtel-Eksel.

  Lees meer
 • Op vrijdag 14 oktober liep de driedaagse Boslandconferentie ‘Passion for Nature’ af. Samen met 120 lokale en internationale deelnemers, blikte Bosland terug op het resultaat van haar tienjarig bestaan. Daarbij huldigde de Europese Commissie Bosland als uniek initiatief dat navolging verdient in heel Europa. Via een manifest deelde Bosland haar ervaringen en succesfactoren met alle aanwezigen.

  Lees meer
 • Op 11 september is het Open Monumentendag. In Bosland hebben de heemkringen de handen in elkaar geslagen. Ze stelden een afwisselend programma samen, geschikt voor alle leeftijden.

  Lees meer