Nieuws

 • 12 vertegenwoordigers uit de toeristisch-recreatieve sector volgden de afgelopen maanden een intensieve opleiding als Boslandgastheer. Die opleiding is nu afgerond. Op maandag 20 februari 2017 kregen zij hun officiële erkenning als gastheer.

  Lees meer
 • Fietsen door het Water in Bokrijk krijgt navolging! De Raad van Bestuur van Toerisme Limburg vzw wees de ontwerpopdracht voor het project ‘Fietsen door de Bomen’ toe aan architectenbureau De Gregorio & Partners. Met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en de gemeente Hechtel-Eksel realiseert Toerisme Limburg een iconische fietsbrug in het Pijnven (Bosland) in Hechtel-Eksel.

  Lees meer
 • Op vrijdag 14 oktober liep de driedaagse Boslandconferentie ‘Passion for Nature’ af. Samen met 120 lokale en internationale deelnemers, blikte Bosland terug op het resultaat van haar tienjarig bestaan. Daarbij huldigde de Europese Commissie Bosland als uniek initiatief dat navolging verdient in heel Europa. Via een manifest deelde Bosland haar ervaringen en succesfactoren met alle aanwezigen.

  Lees meer
 • Op 11 september is het Open Monumentendag. In Bosland hebben de heemkringen de handen in elkaar geslagen. Ze stelden een afwisselend programma samen, geschikt voor alle leeftijden.

  Lees meer
 • Deze wedstrijd 'Boom van het jaar' gaat op zoek naar het verhaal achter de leukste, interessantste, en meest opmerkelijke bomen uit heel Vlaanderen. Maar liefst 80 bomen uit heel Vlaanderen en Brussel werden genomineerd. Daarbij ook de Tamme Kastanje van het Hobos, die automatisch werd genomineerd als de winnaar van de 2-jaarlijkse 'Mooiste boom van Vlaanderen' verkiezing van 2015.
   

  Lees meer