Agenda

 • Forest Senses Feestweekend in Bosland

  12/05/2017 - 14/05/2017

  Forest Senses is een weekend vol toffe activiteiten in het duinengebied In Den Brand in Hechtel-Eksel. Met op vrijdag 12 mei een After Work Lounge, op zaterdag 13 mei Forest Walks en een Silent Party, en op zondag 14 mei de Forest Fun For Kids - een dag vol leuke activiteiten voor kinderen. Niet te missen!

  Lees meer
 • Welke geheimen geven de wilde dieren van de Lommelse heide prijs? Ontdek het met het hele gezin tijdens een boeiende wandeling langs de prachtige natuur van de Blekerheide en Riebosserheide. En wie weet: misschien komen sommige dieren wel even piepen.

  Lees meer
 • Nachtzwaluwsafari I

  09/06/2017

  De nachtzwaluw is een echte specialist in camouflage. Een trekvogel richting Afrika. Een vogel zonder nest. Ook een vogel die wakker wordt wanneer anderen gaan slapen. Ontdek dit en vele andere weetjes over het (over)leven in het bos gedurende een nachtzwaluwsafari van maar liefst vier uur! Je hebt toch geen bang in het donker?

  Lees meer
 • Het bosgebied tussen de Grote Hof en de Hobosboerderij is niet alleen een uniek stukje natuur, maar heeft ook een boeiende geschiedenis achter de rug. De Grote Hof was een nederzetting uit de 12de eeuw van de abdij van Floreffe. Samen met de Kleine Hof en de Panhof vormde zij de landbouwnederzetting van de paters in Overpelt. Tot aan de Franse Revolutie bleef de boerderij in het bezit van de abdij.

  Lees meer
 • De nachtzwaluw is een echte specialist in camouflage. Een trekvogel richting Afrika. Een vogel zonder nest. Ook een vogel die wakker wordt wanneer anderen gaan slapen. Ontdek dit en vele andere weetjes over het (over)leven in het bos gedurende een nachtzwaluwsafari van maar liefst vier uur! Je hebt toch geen bang in het donker?

  Lees meer
 • De Molse Nete zorgde voor bevloeiing. De overgang van vochtig grasland - met zijn rechte percelen haaks op de beek in het laagste deel - naar droge heide hogerop maakt deze plek ideaal om het oude kempische landschap aan te voelen. Een kilometer verder zien we de resultaten van modern bosbeheer om uiteindelijk in het kinderparadijs van Bosland te belanden.

  Lees meer
 • Is de klimaatopwarming een bedreiging voor de grote watering? Als er lange droogteperiodes komen is er dan nog genoeg water voor de bevloeiing van de watering? Kunnen we invloeden verwachten op de specifieke fauna en flora? Is er nog wel een toekomst voor korteomloophout in de watering? Kom maar eens testen of je over alle slootjes kan springen of een kikker kan vangen!

  Lees meer
 • Tijdens een paddestoelenwandeling leert een ervaren gids je alles over het fenomeen van paddestoelen. Wist je dat een paddenstoel het vruchtlichaam van een schimmel of zwam is? Paddenstoelen vormen maar een klein deel van de schimmel, waarvan het grootste deel zich onder de grond bevindt! Meer weten?

  Lees meer