Agenda

 • Film in het Bos: Gus

  26/08/2017

  Gus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Dan breekt het moment van de grote vogeltrek aan. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, krijgt een ongeluk. Al z’n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt… Gus! Die wil graag de wijde wereld ontdekken, maar is hij klaar voor zo’n belangrijke opdracht?

  Lees meer
 • De Molse Nete zorgde voor bevloeiing. De overgang van vochtig grasland - met zijn rechte percelen haaks op de beek in het laagste deel - naar droge heide hogerop maakt deze plek ideaal om het oude kempische landschap aan te voelen. Een kilometer verder zien we de resultaten van modern bosbeheer om uiteindelijk in het kinderparadijs van Bosland te belanden.

  Lees meer
 • Is de klimaatopwarming een bedreiging voor de grote watering? Als er lange droogteperiodes komen is er dan nog genoeg water voor de bevloeiing van de watering? Kunnen we invloeden verwachten op de specifieke fauna en flora? Is er nog wel een toekomst voor korteomloophout in de watering? Kom maar eens testen of je over alle slootjes kan springen of een kikker kan vangen!

  Lees meer
 • Week van het Bos

  14/10/2017

  Onder het motto “De Natuur beweegt ons allemaal” staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van de eindeloze sport- en beweegmogelijkheden van onze bossen en natuurgebieden. Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober 2017 zullen in talrijke Vlaamse natuurdomeinen en bossen sportieve activiteiten georganiseerd worden. Bosland organiseert op 14 oktober 2017 een evenement.

  Lees meer
 • Tijdens een paddestoelenwandeling leert een ervaren gids je alles over het fenomeen van paddestoelen. Wist je dat een paddenstoel het vruchtlichaam van een schimmel of zwam is? Paddenstoelen vormen maar een klein deel van de schimmel, waarvan het grootste deel zich onder de grond bevindt! Meer weten?

  Lees meer