Bosland Trail

28/09/2018 - 30/09/2018

Nieuw in Bosland: de Bosland Trail!

Omdat trailing nog een relatief onbekende sport is, mikt de organisatie enerzijds op de echte geoefende trailers maar anderzijds kijkt men zeker ook naar de recreatieve wandelaars. Trailrunners kunnen we omschrijven als mensen die gaan off-road hardlopen; door de natuur, over smalle paadjes, over steile hellingen en andere natuurlijke obstakels.

Op zoek naar meer beleving in plaats van de massalopen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de omgeving. Trailrunnen is mountainbiken maar dan zonder fiets.

Bosland Trail FlyerBosland Trail Flyer

Zaterdag 29 september

  • 100 km: het vertrek staat gepland om 11u. Aankomst voorzien we rond 13u. op zondag 30/09. Je zal zo’n 30 uur onderweg zijn en van de ene ‘ho’ in de andere ‘wow’ vallen. Je trekt door dichte bossen, over beekjes en in de open velden kom je jezelf tegen. De witte zandduinen doen je verkrampen, de heidegebieden doen je nadenken en de vloeiweides maken je nederig. Je loopt of wandelt van het ene landschap in het andere. Je trailt door de mooiste Bosland natuurgebieden en kan echt wel zeggen dat je Bosland gezien hebt. Wie durft? Inschrijven doe je individueel of per groep van 4 personen. Als je in groep inschrijft, voorzie je ook een volgwagen die je aan de checkpoints opwacht.
     
  • 50 km: Vertrek staat gepland om 22u. Je maakt je klaar voor een nachtje trailen door de natuur. Je komt vanuit de stille bossen in de open velden waar het maanlicht je begeleidt. Plots loop je door de zandduinen en wordt het alweer licht. Je kan het ontbijt nu al ruiken en gaat recht op je doel af: de finish

Zondag 30 september

Op zondag kan je gratis wandelen door Bosland op de familiewandelingen. Er is keuze uit 25km, 12,5km en 5km.

Meer info

Bosland Trail is een organisatie van Bosland Trail VZW. Surf naar de website www.boslandtrail.be