Bosland Trail

27/09/2019 - 29/09/2019

Bosland Trail 2019Omdat trailing nog een relatief onbekende sport is, mikt de organisatie enerzijds op de echte geoefende trailers maar anderzijds kijken we zeker ook naar de recreatieve wandelaars. Trailrunners kunnen we omschrijven als mensen die gaan off-road hardlopen; door de natuur, over smalle paadjes, over steile hellingen en andere natuurlijke obstakels. Op zoek naar meer beleving in plaats van de massalopen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de omgeving. Trailrunnen is mountainbiken maar dan zonder fiets.

Na een erg leuke eerste editie, wil de organisatie in 2019 nog beter doen. We zijn op zoek gegaan naar nieuwe plekjes, nieuwe uitdagingen maar we kunnen ook terugvallen op de gekende ‘wauw’-momentjes. We gaan voor dezelfde uitgebreide bevoorrading, we nemen onze verantwoordelijkheid om onze afvalberg te verkleinen en proberen de unieke Limburgse gastvrijheid terug aan de dag te leggen. BoslandTrail brengt mens en natuur weer wat dichter bij mekaar in 2019.

We kozen ervoor om deze editie de starturen om te wisselen. Zo hebben de BoslandTrailers die in 2018 ’s nachts trailden, nu de kans om Bosland overdag te aanschouwen en omgekeerd. Ben jij er weer bij?

BoslandTrail: 100km door Bosland

Het vertrek staat gepland op vrijdag 27/09 om 21u. Je kan deze editie gedurende de hele zaterdag 28/09 aankomen. Je zal zo’n 20 uur onderweg zijn en van de ene ‘ho’ in de andere ‘wow’ vallen. Je trekt door dichte bossen, over beekjes en in de open velden kom je jezelf tegen. De witte zandduinen doen je verkrampen, de heidegebieden doen je nadenken en de vloeiweides maken je nederig. Je loopt of wandelt van het ene landschap in het andere. Je trailt door de mooiste Bosland natuurgebieden en kan echt wel zeggen dat je Bosland gezien hebt. Onderweg passeer je enkele erg knappe historische gebouwen te midden van de bossen. Eenmaal het Kempische kanaal achter je gelaten, ga je recht op je doel af: de finish. Je komt terecht in een unieke sfeer: alle BoslandTrailers tezamen in een uitzinnige vreugdetent. Je stapt doorheen de applaudisserende supporters en verbroedert nog lang met andere BoslandTrailers! Wie durft? Inschrijven doe je individueel. Wij raden ten zeerste aan een ‘volgwagen’ mee te brengen die jullie extra kan ondersteunen indien nodig.

BoslandTrail: 50km door Bosland

Vertrek staat gepland op zaterdag 28/09 om 09u. Deze editie kunnen jullie je ogen de kost geven. Je komt vanuit de stille bossen in de open velden en stapt zo richting de prachtige zandduinen. Hou je fototoestel in de aanslag! Je stapt door de prachtig heidegebieden die Bosland rijk is. Onderweg passeer je enkele erg knappe historische gebouwen te midden van de bossen. Eenmaal de Dommel achter je gelaten, ga je recht op je doel af: de finish. Je komt terecht in een unieke sfeer: alle BoslandTrailers tezamen in een uitzinnige vreugdetent. Je stapt doorheen de applaudisserende supporters en verbroedert nog lang met andere BoslandTrailers! Inschrijven doe je individueel. Wij raden ten zeerste aan een ‘volgwagen’ mee te brengen die jullie extra kan ondersteunen indien nodig.

Lees alle info op de website van Bosland Trail