Openluchttentoonstelling IN SIDE OUT

15/08/2020 - 30/09/2020

Start: 7:30
Einde: 21:00

Het centrum voor beeldexpressie Breedbeeld vertoont maar liefst 6 weken lang de openluchttentoonstelling IN SIDE OUT in het Pijnven in Bosland. De expo is opgevat als een volledig coronaproof fotowandelparcours van 3,5 kilometer, langs de mooiste plekjes van het bos. De groepstentoonstelling toont werk van 34 fotografen, deels projecten die tot stand kwamen tijdens de lockdown en nu in open lucht de weg naar het publiek vinden.

Op vijf locaties langs de blauwe wandelroute worden beelden uit twee verschillende open calls naast elkaar getoond. De oproep Inside daagde fotografen uit om tijdens de lockdown hun creativiteit de vrije loop te laten in hun nieuwe, ingeperkte leefwereld. Voor Outside werden fotografen dan weer opgeroepen om, na de lockdown, met een frisse blik de wereld te herontdekken en vast te leggen op de gevoelige plaat. Uit de meer dan 2000 ingezonden werken van beide wedstrijden werd de tentoonstelling IN SIDE OUT gedestilleerd, waarin de beelden in dialoog gaan met elkaar en de omgeving.

Die omgeving, dat is het prachtige natuurdomein Pijnven, in het hart van Bosland. De blauwe wandelroute van 3 km leidt je langs de mooiste plekjes van het domein en kruist ook het parcours van Fietsen door de Bomen, de nieuwste toeristische trekpleister van Bosland en bij uitbreiding Vlaanderen. De combinatie van de levensgrote fotoprints en de natuur creëert voor de toeschouwers een heel nieuwe beleving van beiden en maakt van IN SIDE OUT een mooie mix van kunst en natuur. Bij de tentoonstelling is een bijhorende audiogids die je ter plaatse kan scannen met je smartphone (QR-code), waarin de fotografen zelf uitleg geven over hun werk. In andere fragmenten wordt er door boswachters van Natuur en Bos dieper ingegaan op de natuur en de geschiedenis van het natuurdomein. Voor diegene die zelf aan de slag willen met fotografie zijn er opdrachten voorzien om het fotoparcours vanuit een ander perspectief creatief te kunnen waarnemen.

IN SIDE OUT toont werk van de volgende 34 fotografen: Alexander D’Hiet, Alexander Delport, Alfonso Bricegno, Ali Selvi, Bert Vounckx, Emilie Bonjé, Emily Derie, Eva Van Langenhove, Evie Ellen Lippens, Fadwa Bouchi, Fanny Van Gucht, Florinda Ciucio, Hanne Liekens, Ilja Vandenbroucke, Joelle Janssens, Jonathan Sommereyns, Julie Van Kerckhoven, Kobe Ruysen, Luk Lenoir, Marilyne Grimmer, Mathias Claes, Mehmet Erdem, Morgane Gielen, Nathalie Vissers, Nick Verhaege, Nora Mecibah, Olympe Tits, Sam De Buysere, Sara Van Dyck, Selma Gurbuz, Seppe Vancraywinkel, Steven Kaerts, Willem Douven, Yotanka Baert

Praktisch

  • Datum: van 15 augustus tot 30 september, van zonsopgang tot zonsondergang
  • Locatie: Bosland Startplaats Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel (volg ter plekke de signalisatie)
  • Afstand: 3 km (blauwe route)
  • Toegang: gratis
  • Mondmasker: VERPLICHT om een mondmasker op zak te hebben