Week van het Bos in Bosland

16/10/2022

Ga ook mee op avontuur tijdens de Week van het Bos in Bosland!

Het bos is een plek waar je schatten kunt ontdekken, nieuwe vaardigheden kunt leren en vrienden kunt maken. Tijdens het slotevent op 16 oktober 2022 in Lommel worden de 'Schatten van het bos' extra in de kijker gezet. Wat te verwachten?

Op ontdekkingstocht met de Big Five van Bosland!

Tijdens je bezoek leg je een tocht van min. 2,9 km af door de prachtige Boslandse natuur. Onderweg test je je avonturen skills want de Bosland Big Five dagen je uit!

Kinderworkshops en -animatie

Jouw bosavontuur start aan de Meerpaal in Lommel. Ontdek met het hele gezin wat het bos allemaal te bieden heeft tijdens een wandeltocht van 2,9 km (groene wandelroute). Onderweg zijn er verschillende kinderworkshops en -activiteiten voorzien in het thema van de Big Five van Bosland.

Herfstwandelingen

Op stap in een diep verscholen heideparel

De Heuvelse Heide is een kleine, verborgen heideparel nabij Lommel-Kolonie. Kies je voor meer kilometers in de benen? De oranje (7km) en rode wandelroute (9km) wijzen de weg!

Liever een begeleide wandeling? De boswachter neemt je graag mee tijdens een langere tocht van een 2-tal uur. Afspraak om 14u aan de Meerpaal.

Praktisch

  • Datum: Zondag 16 oktober van 14 tot 17 uur
  • Locatie: Heuvelse Heide, startplaats bij de Meerpaal, Boskantstraat 60, 3920 Lommel
  • Toegang: gratis
  • Parkeren: Best kom je met de fiets. Fietsers kunnen hun fiets kwijt aan de fietsenparking bij de Meerpaal. Kom je toch liever met de auto? Parkeren doe je bij LunaLand (Luikersteenweg 331, 3920 Lommel). Het Tschu-Tschu treintje rijdt op en neer tussen de Meerpaal en de parking.
  • Meenemen: Stevige wandelschoenen en een portie zin in avontuur! De allerkleinste avonturiers neem je best mee in de draagzak.

 

 

Week van het bos in Bosland