Nieuws

 • Het Boslandse wolvenkoppel Noëlla en August heeft in het voorjaar maar liefst 4 wolvenwelpjes op de wereld gezet. De vier welpen werden op 23 juni door Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir omgedoopt tot de ‘Bosland Daltons’. De welpen werden eerder door wildcamera’s in de omgeving van de nestlocatie op beeld vastgelegd.

  Lees meer
 • Met 'Bosland in Beeld' lanceren de Boslandpartners een nieuwe fotowedstrijd die inzoomt op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Maar liefst 4 maanden lang kunnen geïnteresseerden foto's maken en op Facebook & Instagram via de hashtag #boslandinbeeld delen.

  Lees meer
 • Fietsen door de Bomen valt opnieuw internationaal in de prijzen. Dit keer is het bekroond op de World Landscape Architecture Awards: een belangrijke internationale architectuurwedstrijd.

  Lees meer
 • Wat we al konden vermoeden, wordt nu ook bevestigd door elektronische telgegevens van de Limburgse Regionale Landschappen. Het aantal wandelaars tijdens de lockdown light, in de periode van 15 maart tot 15 april van dit jaar, ligt een pak hoger dan het aantal in dezelfde periode in 2019.

  Lees meer
 • Goed nieuws voor het onroerend erfgoed in Bosland want Vlaams minister Matthias Diependaele heeft zopas de nieuwe intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst, kortweg IOED, Bosland erkend. De Boslandgemeenten Lommel, Peer, Pelt en Hechtel-Eksel maken deel uit van de nieuwe samenwerking.

  Lees meer