Nieuws

 • Vandaag ontving Bosland goed nieuws: het gebied staat op de shortlist van 6 kandidaten die toekomstgericht een Nationaal Park kunnen worden. Elk van deze kandidaten wordt vanaf nu begeleid in de opmaak van een Masterplan dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze en toekenning van het statuut Nationaal Park door de Vlaamse Regering.

  Lees meer
 • De Week van het Bos werd vandaag afgetrapt in één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Bosland is een samenwerking tussen de 4 Boslandgemeenten (Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel), Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, Toerisme Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen

  Lees meer
 • Nadat in Bosland eerder al koeken, pralines en Tree Gin werden ontwikkeld, wordt vandaag door Gastheer distilleerderij De Korhaan uit Hechtel-Eksel een spiksplinternieuw product op de markt gebracht: Bosland Gin. Er zijn 2 varianten ontwikkeld. Het grote publiek kan op zondag 10 oktober tijdens het ‘Verjaardagsfeest 15 jaar Bosland’ kennismaken met het smakelijke, nieuwe drankje.

  Lees meer
 • Met 'Bosland in Beeld' lanceerden de Boslandpartners voor het tweede jaar op rij een fotowedstrijd die inzoomde op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Uit meer dan 750 inzendingen werd een preselectie van 64 werken gemaakt. Daaruit heeft een professionele jury en een publieksjury nu een Top 3 aangeduid. Nieuw dit jaar was een prijs voor de 'Meest feestelijke foto'. In 2022 komt Bosland in Beeld terug.

  Lees meer
 • Voor het tweede jaar op rij werd in Bosland de fotowedstrijd Bosland in Beeld georganiseerd. De hele zomer lang konden kandidaten Boslandfoto's toevoegen op Instagram met #boslandinbeeld2021!

  Lees meer