Nieuws

 • In het voorjaar van 2019 zal in Bosland het eerste Vlaamse wildwaarschuwingssysteem operationeel zijn. De voorbije maanden heeft de Vlaamse overheid langs beide zijden van de Kamperbaan (N73) in Hechtel-Eksel de ecorasters laten plaatsen die deel zullen uitmaken van het systeem. In de loop van de volgende weken zal de aannemer de nodige kabels en leidingen aanleggen en vervolgens het eigenlijke wildwaarschuwingssysteem installeren op 2 locaties.

  Lees meer
 • De openbare bossen in gemeente Overpelt ontvingen onlangs het FSC-label. Dit ‘Forest Stewardship Council’-label streeft naar verantwoord en duurzaam bosbeheer. Samen met de openbare bossen van de Vlaamse Overheid, de bossen van stad Lommel en de gemeente Hechtel-Eksel komt de teller van FSC-beheerde openbare bossen in Bosland op 3989,45 ha te staan.

  Lees meer
 • In Bosland in Hechtel-Eksel zijn de werken gestart voor het prestigieuze project ‘Fietsen door de bomen’. De bedoeling is dat deze attractie halfweg 2019 voltooid is.

  Lees meer
 • Maandag 3 september startte de Vlaamse overheid met de plaatsing van een slim wildwaarschuwingssysteem langs de Kamperbaan (N73) in Hechtel-Eksel. Dat zal weggebruikers ter hoogte van specifieke oversteekpunten via dynamische verkeersborden waarschuwen voor overstekend wild.

  Lees meer
 • Maandenlang liet wolvin Naya geen sporen na en hield ze zich rustig in Bosland en het militair domein Kamp van Beverlo. Spijtig genoeg zijn er sinds vorige week een aantal gevallen gekend waarbij schapen om het leven kwamen. Alles wijst er op dat een wolf hiervan de oorzaak is. Of het ook het werk is van Naya of van een andere wolf is nog onduidelijk. Wetenschappers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) namen DNA-stalen en plaatsten bijkomende camera’s om dit te onderzoeken.

  Lees meer