Nieuws

 • De oude molensite in Lommel Kattenbos is helemaal vlindervriendelijk ingericht. Kunstenaar Will Beckers toverde het bestaande andersvalidenpad mee om tot een vlinderwandeling waarbij je op verschillende punten tijdens de tocht speel- en belevingselementen tegenkomt, telkens vergezeld van een educatieve toelichting en opdrachtjes op kindermaat.

  Lees meer
 • Wolvin Naya blijft tot de verbeelding spreken. Dat bleek gisterenavond tijdens een druk bijgewoonde infoavond die de partners van Bosland hadden georganiseerd. Burgemeester Jan Dalemans maakte van de gelegenheid gebruik om het illustere dier uit te roepen tot de eregast van het bossencomplex!

  Lees meer
 • Een kleine drie maanden, zolang heeft het geduurd voor Naya zich op de gevoelige plaat liet vastleggen. Gisteren doken uiteindelijk de eerste bewegende beelden van de wolvin in Bosland op. Het waren mensen uit Hechtel-Eksel die het filmpje konden maken met een wildcamera en het doorspeelden aan boswachter Eddy Ulenaers.

  Lees meer
 • Breaking: de eerste beelden van de ondertussen beroemde Vlaamse wolf zijn een feit. Naya liet zich op 27/3 om vier uur ’s nachts in Bosland filmen door een wildcamera. Geniet je mee van dit majestueuze beest?

  Lees meer
 • Nieuw in 2018 is de samenwerking van stad Lommel met de omliggende gemeenten Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. Zij participeren in een nieuwe 175 microavonturengids en stellen daar hun toeristisch aanbod voor!

  Lees meer