Nieuws

 • In Bosland werd vandaag de aftrap gegeven voor een opvallende zomercampagne onder de noemer “Buiten is beter!”. Het campagnebeeld toont broer en zus in een zelfgemaakt kamp in de woonkamer. Ze amuseren zich, maar dromen toch van een echt kamp in het bos. Want: buiten is het zoveel beter.

  Lees meer
 • Speciaal voor het Europese Life+ TOGETHER heideherstelproject werden 2 knuffelbeesten op maat gemaakt van de Lommelse natuur. Het gaat om de kwetsbare gladde slang en de boomleeuwerik. Twee diertjes die erg gebaat zijn bij de werken die uitgevoerd zijn in de Sahara, Riebos en Blekerheide.

  Lees meer
 • Vanaf vandaag 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht. Deze moet ervoor zorgen dat persoonlijke gegevens beter beschermd worden.

  Lees meer
 • De oude molensite in Lommel Kattenbos is helemaal vlindervriendelijk ingericht. Kunstenaar Will Beckers toverde het bestaande andersvalidenpad mee om tot een vlinderwandeling waarbij je op verschillende punten tijdens de tocht speel- en belevingselementen tegenkomt, telkens vergezeld van een educatieve toelichting en opdrachtjes op kindermaat.

  Lees meer
 • Wolvin Naya blijft tot de verbeelding spreken. Dat bleek gisterenavond tijdens een druk bijgewoonde infoavond die de partners van Bosland hadden georganiseerd. Burgemeester Jan Dalemans maakte van de gelegenheid gebruik om het illustere dier uit te roepen tot de eregast van het bossencomplex!

  Lees meer