Nieuws

 • 2017 was een uitstekend jaar voor Bosland. Zo werden er maar liefst 351.274 wandelaars geteld in de verschillende Bosland wandelgebieden. In 2017 vonden in vergelijking met 2016 4% meer mensen de weg naar de prachtige Boslandnatuur. Ook in 2016 was er al een stijging merkbaar.

  Lees meer
 • Enkele dagen geleden raakte het nieuws bekend dat sinds begin dit jaar een solitaire wolvin ophoudt in het noorden van de provincie Limburg. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft de nodige afspraken gemaakt om, in nauwe samenspraak met het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en contactpersonen uit Nederland en Duitsland, nauwlettend toe te zien op de aanwezigheid en verplaatsingen van deze wolvin.

  Lees meer
 • In Bosland werd op 19 december een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar voorgesteld: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen vanaf nu op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara...

  Lees meer
 • In Bosland werd vandaag een spiksplinternieuwe kaart voor kinderen - de Bosland Bengelkaart - voorgesteld. Met deze kaart krijgen kinderen een overzicht van alle leuke plekjes en avonturen in Bosland. De voorbije jaren investeerden de Boslandpartners heel wat in leuke producten en belevingen voor kinderen. Onder andere de vele speelplekken, prachtig ingerichte speelbossen met wilgenkunst en schatzoektochten getuigen daarvan. Om al deze leuke plekjes in het gebied in kaart te brengen, en dit zijn er heel wat, ging Bosland de voorbije maanden aan de slag...

  Lees meer
 • Slow Cabins is een nieuwe Vlaamse startup die tijdelijk mobiele eco huisjes plaatst in de ongerepte natuur. Het concept draait rond een uniek ‘low impact’ verblijf in een alleenstaande Cabin op een geheime locatie vlakbij huis. De Vlaamse primeur voor de opening van de eerste Slow Cabin locatie is voor Bosland. Daar kan je voortaan, met of zonder je familie, onthaasten op een schitterende plek middenin de natuur.

  Lees meer