9 nieuwe Gastheren zorgen voor nog meer smaak en beleving in Bosland!

13/12/2022

In Bosland werden vandaag 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland. Elk van hen slaagde voor de toegangsproef waardoor ze geschikt werden bevonden om bezoekers in Bosland kwalitatief te informeren over het toeristische aanbod, de verschillende interessante plekken, de fauna en flora…

Hiernaast bieden ze vanaf nu ook de belangrijkste toeristische kaarten aan.

Negen nieuwe Gastheren- en vrouwen

De nieuwe Gastheren uit Pelt zijn Vespa Verhuur Pelt, Natuur-like en Franciscushof. In Hechtel-Eksel vervoegen Roompot Eksel, E-Step-Rides en Goalfland het lijstje. Voor Lommel is het Vespa Verhuur Lommel. Ten slotte verwelkomen we vanuit stad Peer Huisbrouwerij De Geiteling en In Houte Velden als nieuwe ambassadeurs.

Verbinden, versterken, vermarkten

Leen Gielen, voorzitster van Bosland: “Je ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen - bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B’s, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar Gastheren.”

Niet enkel door hen op te leiden, maar ook door jaarlijks verschillende netwerkmomenten te organiseren. Op die manier blijven ze op de hoogte over het reilen en zeilen binnen Bosland en krijgen ze de mogelijkheid om collega-ondernemers te leren kennen. Ten slotte promoot Bosland haar Gastheren actief via de website, toeristische brochure en social mediakanalen.

De voorbije jaren werden reeds 52 ondernemers erkend als Gastheer. Dit maakt dat er vandaag maar liefst 61 enthousiaste ondernemers in Bosland zijn die gasten kwalitatief over Bosland informeren.