Bosland Brochure: bekende Boslanders nemen lezer mee op reis door Bosland

02/03/2021

De Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt hebben op donderdag 4 maart 2021 de tweede editie van een gezamenlijke toeristische brochure voorgesteld. Onder de noemer ‘Beleef Bosland’ wordt het grootste avonturenbos van Vlaanderen onder de loep genomen. Bekende Boslanders nemen de lezer daarbij mee op pad in hun achtertuin.

Wat Jan Tournier, Eddy Ulenaers, Kevin Panhuyzen en Kristof Claes gemeen hebben - naast het feit dat ze allen van het mannelijk geslacht zijn? Ze nemen de lezer mee op sleeptouw in hun Bosland!

Zo vertelt Jan Tournier, Sterrenchef van Cuchara en eigenaar van het mooiste designrestaurant van België, hoe je culinair kan genieten in Bosland. “Ik kan echt genieten van een zwaarder biertje. Zoals een tripel. Die malse volle smaak. Elke Boslandgemeente heeft wel een eigen variant op de kaart staan.” Kevin Panhuyzen, Belgisch MTB-kampioen U23, geeft de lezer tips over interessante single-tracks en pittige zandstroken in de 4 Boslandgemeenten. “Bosland is een heerlijke regio om te mountainbiken. Je vindt hier heel wat single tracks, smalle paadjes die rond bomen kronkelen. Maar ook pittige zandstroken waar je technisch je ideale route moet zoeken. Veel variatie dus.”

Boswachter Eddy Ulenaers zoomt in op de unieke fauna en flora van het gebied. "Elk landschap biedt je een compleet andere belevenis. Elke wandelroute verrast je dus op een andere manier.” En Kristof Claes aka DJ Goldfox vertelt waarom de Bosland soundtrack de ideale sfeermaker is bij een tocht door Bosland. “De Bosland soundtrack: je hoort, ziet en kan het bos haast proeven en ruiken. Een plezier voor alle zintuigen!“

De brochure neemt de bezoeker met behulp van belevingsvolle thema’s op sleeptouw door het gebied. Het keuzemenu bestaat uit algemene info, fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassend en plekjes. De brochure - die heel wat nieuwigheden bevat - wordt verspreid op een oplage van 38.500 exemplaren.

Bosland

Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt vormen samen Bosland: het grootste avonturenbos van Vlaanderen. De unieke Boslandsfeer is de rode draad doorheen de brochure. De Boslandbinding… maar ook de eigenheid van de vier gemeenten die hun schouders onder dit project zetten. Deze brochure is een belangrijke stap in het partnership van alle Boslandpartners en de verdere uitbouw van Bosland als regio.

Hechtel-Eksel is een van de groenste gemeenten van Vlaanderen, Lommel is dan weer het warmste plekje van Vlaanderen, Peer is pittig van nature en Pelt valt bij iedereen in de smaak. Kortom: verscheidenheid troef. Maar juist dat maakt dat de vier gemeenten samen één sterk Bosland maken. Bosland is groot, heel groot zelfs. En er is heel veel te doen.

Te veel zelfs om het allemaal in één brochure te bundelen. Daarom gaat de toeristische brochure voor topbelevingen en die hebben wij voor de lezer netjes gebundeld in zes thema’s. Bij elke thema vind je leuke en vaak onverwachte producten terug. De praktische uitleg en info bij elk van hun zetten je meteen op de goede weg.

Nieuwigheden in de brochure

Welke soorten de Bosland Big 5 en daarnaast echt opvallend of zelfs zeldzaam zijn? Welke Boslandmijlpalen de voorbije 15 jaren echt onvergetelijk zijn? De lezer leert het allemaal in deze brochure.

Daarnaast draagt dit Bosland ‘boek’ gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel: de lezer kan direct aan de slag met duidelijke praktische informatie over routes, knooppunten, startplaatsen, ... Niet enkel mooi, maar ook handig in gebruik.

Toeren door Bosland: nieuwe fietsroute

Het karakter van Bosland doorgronden op één fietstrip van 65 km? Bosland stelt in deze brochure een nieuwe fietsbeleving voor. 'Toeren door Bosland' voert de bezoeker door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt. De trip bundelt 6 natuurgebieden, 7 startplaatsen, 19 picknickplekken en 23 interessante plekken onderweg: een aanrader.

Haal je exemplaar af

De ‘Beleef Bosland’ brochure is vanaf 4 maart 2021 beschikbaar bij de toeristische infokantoren en de belangrijkste toeristische partners in Bosland. Verder promoten de partners het lezen van de digitale versie van de brochure via de Boslandwebsite.