Bosland decor voor nieuwste VTM reeks Gina & Chantal: vanaf 1 augustus op VTM GO

31/07/2019

Dit najaar brengt VTM de tragikomische reeks Gina & Chantal, welke zich afspeelt in Bosland. Wie de gloednieuwe serie nu al wil ontdekken, kan vanaf donderdag 1 augustus terecht bij VTM GO. Op dit gratis online videoplatform kan men vanaf dan elke donderdag 2 nieuwe aflevering in preview bekijken.

Gina & Chantal: hoe schoner de schijn, hoe vuiler de was

Een villawijk in Bosland vorm het decor voor de nieuwe serie Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina. Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de ban houdt en dat een flinke impact zal hebben op de levens van beide dames, en op dat van Nicky (Joke De Bruyn) en Eve (Tania Kloek), de beste vriendinnen van Gina.

Bosland, decor voor de nieuwste Vlaamse TV-reeks

De gemeenten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen vormen het toneel voor Gina en Chantal. Heel wat bekende - en soms minder bekende - locaties zijn er te zien. De verwachtingen zijn dan ook groot bij de Boslandpartners. Door Bosland in de Vlaamse woonkamers te vertonen wordt een enorm breed publiek bereikt: een meerwaarde. Mensen die het gebied vandaag nog niet kennen zullen verwonderd zijn door de schoonheid. Inwoners of kenners zullen met fierheid kijken naar hun prachtige regio.

De Boslandpartners verwachten dan ook dat de TV-reeks een extra impuls zal geven aan het toerisme in het gebied. Een 'Gina & Chantal effect', zoals de TV-reeks Katarakt had op Haspengouw. Via het kwalitatieve wandel- en fietsknooppuntennetwerk in Bosland kunnen heel wat plekjes uit de TV-reeks bezocht worden.

Bosland was al een sterk merk en zal mede dankzij deze samenwerking haar naamsbekendheid verder uitbouwen. Het is nu aan de verschillende steden en gemeenten om dit samen uit te spelen in het belang van de hele streek en tenslotte ook de lokale inwoners. Het dagtoerisme maar ook verblijfstoerisme zal wellicht een extra boost krijgen, bovenop de aandacht die het gebied vandaag al krijgt door oa. haar indrukwekkende fauna en flora en toeristische producten zoals het recent gelanceerde Fietsen door de Bomen.

Vanaf donderdag 1 augustus komen dus elke donderdag 2 afleveringen van Gina & Chantal in preview op VTM GO, een platform met bijna 500.000 gebruikers.

Indrukwekkende Vlaamse cast voor Gina & Chantal

De TV-reeks Gina & Chantal heeft een indrukwekkende cast van Vlaamse acteurs. Onderstaand een overzicht van de verschillende personages en acteurs/actrices.

GINA (Tine Embrechts)

Gina woont samen met haar man Mark in een villawijk in Lommel.  Ze is zorgzaam, aaibaar, een eeuwige optimist en dodelijk naïef. Een positivo pur sang maar wel eentje die goedgelovig is. Gina cijfert zichzelf weg en is eigenlijk te goed voor deze wereld. Ook tegen haar vriendinnen Eve en Nicky durft ze soms niet te zeggen wat ze echt denkt.

CHANTAL (Nathalie Meskens)

Chantal poetst bij Gina, Eve en Nicky. In tegenstelling tot Gina wantrouwt zij de hele wereld. Volgens haar is het eten of gegeten worden. Elke tegenslag - en zo heeft ze er veel gehad - is een bevestiging van haar gelijk. Chantal gaat prat op haar onafhankelijkheid maar heeft eigenlijk vooral bindingsangst. Chantal probeert Gina van tijd tot tijd met de voeten op de grond te zetten, want haar positivisme werkt de rationele poetsvrouw soms op de zenuwen. De oprechtheid van Gina doet Chantals bolster barsten en stilaan stelt ze zich open voor echte vriendschap.

EVE (Tania Kloek)

Eve doet zich voor als de perfecte huisvrouw. Ze heeft echte klasse, is van goeden huize, maar heeft vooral een groot minderwaardigheidscomplex. Ze weet haar onzekerheid wel met veel stijl te maskeren. Op papier heeft ze het perfecte huwelijk met Patrick, in de praktijk mist ze de guts om de schone schijn te verbreken. Eve heeft een moeilijke relatie met haar dochter Axelle.

NICKY (Joke De Bruyn)

Nicky is niet al te intelligent maar daar trekt ze zich weinig van aan. Ze is egocentrisch, maar heeft dit niet door. Nicky kan nu eenmaal moeilijk vanuit een ander standpunt denken, dus niemand neemt het haar echt kwalijk. Ze vindt een mooi uiterlijk superbelangrijk en streeft naar het perfecte figuurtje. Ze ziet haar man Michel graag, maar mist toch wat uitdaging.

PATRICK (Nico Sturm)

Patrick is de man van Eve en lijkt een succesvol plastisch chirurg te zijn. Patrick is verstandig, maar absoluut geen werker. Hij heeft weinig respect voor anderen, maar weet dat goed te maskeren achter zijn grote charme.

MICHEL (Robby Cleiren)

Michel heeft een eigen BMW-garage maar is meer garagist dan zaakvoerder. Hij is misschien niet de knapste maar is wel een gezellige goedzak. Een harde werker met een goede inborst. Michel is dol op zijn Nicky maar ook ziekelijk jaloers.

MARK (Filip Peeters)

Mark is de man van Gina. Hij draagt een geheim uit het verleden met zich mee waar zijn lieve echtgenote geen weet van heeft. Hij heeft geprobeerd een nieuwe start te nemen maar een delete-knop voor het verleden bestaat niet...
Verder met o.a. Jonas Van Geel (Henk), Frances Lefebure (Jana), Valentijn Dhaenens (Carl) en Anna De Ceulaer (Axelle).