Bosland lanceert unieke koekjes met een creatieve wedstrijd

25/05/2016

Toen de laatstejaarsstudenten van de richting toerisme van het Atheneum Overpelt de opdracht voor een geïntegreerde proef kregen, dachten ze meteen aan Bosland. Zo kwamen ze op het idee om Boslandkoekjes te laten maken. Bakkerij Swinnen uit Lommel bakt de zandkoekjes met echte boter volgens een zelf ontwikkeld recept. Hij maakt de koekjes met de hand en versiert ze met de hoofdpersonages van de schatzoektochten. De Boslandkoekjes zijn te koop bij bakkers in Overpelt, Lommel en Hechtel-Eksel aan 10 euro per doos.

 

 

Koekjesdoos wordt kijkdoos

Er zitten tien koekjes in één doos. Die doos is zelf ook bijzonder: ze vormt de basis voor een kijkdoos. Met natuurlijke materialen (bladeren, takjes, …) kunnen kinderen de kijkdoos omvormen tot een Boslandtafereel. Als kinderen hun knutselwerkje binnen brengen bij Toerisme Lommel, maken ze kans op een mooie prijs. Tijdens de Week van het Bos wordt de winnaar bekend gemaakt. De uitleg over de wedstrijd komt op een brochure die bij de koekjes wordt gevoegd, samen met praktische info over de schatzoektochten.

Het is geen toeval dat we kozen om de koekjes te versieren met de personages van de schatzoektochten. Deze figuurtjes nemen kinderen namelijk mee op spannende ontdekkingstochten door het gebied, waarbij de fauna, flora en geschiedenis van de drie Boslandgemeenten aan bod komen. Curieuzeneuzemosterdpot Wenke Wortel gaat in het Heesakkerpark op zoek naar de wortels van haar familie en neemt kinderen zo mee naar de wereld van de teuten, de prehistorische begraafplaatsen in Overpelt en de bokkenrijders. Superheld Twijgman verzamelt zijn verloren superkrachten en leert kinderen ondertussen meer over het ontstaan van de landduinen van In den Brand en de bewoners, waaronder de mysterieuze ‘geitenmelker’ (de nachtzwaluw). De beroemde maar norse zeebonk Kapitein Korrel gaat op zoek naar zijn gestolen schat en laat kinderen zo alle hoekjes en beestjes van de Lommelse Sahara ontdekken.

Elke schatzoektocht is in de vorm van een verhaal geschreven, waarbij kinderen tijdens hun tocht op zoek moeten naar antwoorden. Op het einde van het verhaal vinden ze een echte koffer die ze met de bijpassende sleutel kunnen openen. De schatzoektochten werden twee jaar geleden gelanceerd en zijn nog steeds verkrijgbaar bij de toeristische kantoren voor 6 euro. Met deze unieke Boslandkoekjes vergroot Bosland haar productengamma. De lancering is tevens een mooi voorbeeld van de voortdurende samenwerking van Bosland met verschillende, veelal lokale partijen.