Bosland verovert Vlaanderen met opvallende zomercampagne "Buiten is beter"

12/06/2018

In Bosland werd vandaag de aftrap gegeven voor een opvallende zomercampagne onder de noemer “Buiten is beter!”. Het campagnebeeld toont broer en zus in een zelfgemaakt kamp in de woonkamer. Ze amuseren zich, maar dromen toch van een echt kamp in het bos. Want: buiten is het zoveel beter.

De Boslandpartners kozen ervoor om met een opvallend campagnebeeld de Vlaamse kinderen te sensibiliseren om meer buiten te spelen, en daarom een bezoekje aan Bosland te brengen. De zomerperiode is daarvoor het ideale moment. De campagne concentreert zich in de eerste plaats in Limburg (regio Hasselt) en West-Vlaanderen (regio Oostende), want er zullen 10 bussen van De Lijn uitgerust worden met een opvallende achterruitsticker.

De partners rekenen er dan ook op dat het campagnebeeld zal opvallen in de straat, en de nodige kinderen en ouders zal aanzetten om tijdens de zomer een bezoekje aan de mooie natuur van Bosland te brengen.

Bosland

Bosland - waar Bengels koning zijn - is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Het gebied is gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel en Overpelt en de steden Lommel en Peer. Het project is een samenwerking van vier gemeentebesturen, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Toerisme Limburg.
De doelstelling van deze partners is om de mooie Boslandse natuur te behouden en verder te ontwikkelen, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het publiek. Men kan vandaag Bosland beleven op tal van manieren.
Zo is er een zeer uitgebreid aanbod van kwalitatieve toeristische routestructuren. En er werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld op maat van kinderen: schatzoektochten, geocaches, kindvriendelijke wandelingen en avontuurlijke speelplekken, om er enkele te noemen.

Want in Bosland richt men zich vooral tot kinderen, omdat men gelooft dat, indien ze hen van jongs af aan met de natuur in contact kan brengen, ze kunnen opgroeien tot bewuste burgers die respectvol omgaan met de uitzonderlijke natuurlijke rijkdom van Bosland en de rest van Vlaanderen.

Meer weten?
Surf naar de website www.bosland.be, schrijf je in op de nieuwsbrief of volg Bosland via de sociale media (www.facebook.com/visitbosland en www.instagram.com/visitbosland).