Bosland viert feest tijdens Forest Senses

15/05/2017

Nieuwe Bosland Tree Gin

Bosland Tree GinTijdens een After Work Lounge werd op vrijdag 12 mei 2017 de aftrap gegeven voor het feestweekend Forest Senses. Een 150-tal feestvierders was er getuige van de voorstelling van het nieuwste Bosland streekproduct: Tree Gin! “Naast de klassieke jeneverbes bevat de Tree Gin een aantal verrassende ingrediënten uit Bosland. Paardenbloem en hondsdraf, bijvoorbeeld. Maar ook schapenzuring, een typische plant uit deze streek.” legt Luc Geukens van De Korhaan uit.

“We doken in de geschiedenis en zochten uit wat nu echt typisch is voor de streek”, vertelt schepen Raf Truyens van Hechtel-Eksel. “We kwamen uit bij een eeuwenoud recept van kroetkoek (kruitkoek), een boekweitkoek vol heilzame kruiden.”

De nieuwe gin is een mooie aanvulling van het Boslandassortiment. Tree Gin is vanaf 13 mei te koop bij De Korhaan, in een aantal lokale supermarkten en bij drankenhandelaren in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel. Ook een heel aantal horecazaken in de omgeving zetten de nieuwe gin op de kaart. Voor een fles van 50 cl betaal je € 34,50.

>>> Bekijk de fotoreportage op Facebook

Opening hondenlosloopzone In Den Brand

Bosland Opening hondenlosloopzoneOp stap in Bosland? Op zaterdag 13 mei gingen een 45-tal geïnteresseerden mee op pad in de duinen van Hechtel. Ze leerden er over de fauna en flora van het gebied en natuurgidsen vertelden over de geplande landduinherstelwerken.

Om 16u werd er door het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel ism. enkele lokale hondenclubs de hondenlosloopzone In Den Brand geopend. Je kan er met je trouwe viervoeter terecht voor een toffe wandeling in het bos! Aanrader voor hond én baasje!

>>> Bekijk de fotoreportage op Facebook

De mooiste bomen van In Den Brand: verkiezing!

Om de hoogste en mooiste landduinen van Hechtel-Eksel weer zichtbaar te maken starten in de winter van 2017 duinherstelwerken. Hier en daar blijven karakteristieke bomen met een grillige vorm behouden. Daarom trokken 5 lokale verenigingen of groepen op zondag 14 mei het gebied in om de mooiste bomen te kiezen!

Bosland boomverkiezingDe kinderraad koos voor de “Gladde slangboom”. Ook voor de buurtbewoners was de keuze snel gemaakt: in de “Camerter klimboom” kan je lekker klimmen. Voor de heemkundige kring viel de keuze op de 100-jaar oude den de "Fonteinboom". De milieuraad en het Bosland natuurplatform koos de “Dolle Minaboom”, een scheefgegroeide zeeden. De jeugdraad koos uiteindelijk voor een jonge eik met wijde takken - later omgedoopt tot “Jeugdboom”.

Afsluiten werd door de deelnemers gedaan met een drankje en gezellige babbel in de speciaal ingerichte bosbar.

>>> Bekijk de fotoreportage op Facebook

Forest Fun For Kids: prachtige familiedag in de duinen

Forest Fun For KidsMet maar liefst 1000 bezoekers waarvan zo’n 300 kinderen was Forest Fun for Kids een schot in de roos! Een dag vol fun om U tegen te zeggen.

Kinderen, ouders en aanverwanten genoten er van een speciale schatzoektocht, spannende verhalen in het bos, make-up sessies, de bubbelcaravan en onderwaterwereld, een pony om te knuffelen, sleeën achter een boerenpaard, de boze wolf en roodkapje, de WWF-Rangers stand.

Afsluiten kon met een lekker drankje of ijsje in de knappe bosbar. Als kers op de taart ontvingen alle kinderen nog leuke geschenkjes aan de Boslandstand.

>>> Bekijk de fotoreportage op Facebook