Gewijzigd concept maakt dat BoslandTrail 2020 kan doorgaan

21/08/2020

Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt, Peer/ Na twee overweldigende edities van BoslandTrail zet de organisatie de voorbereidingen voor de derde editie positief verder. De voorbije maanden waren voor iedereen intens. Het coronavirus gooit al voor een tijdje roet in ons ‘socio-culturele sportleven’. Maar …’buiten komen’ wordt deze zomer waardevoller dan ooit. En dat merkt de organisatie van de prachtige BoslandTrail maar al te goed door de vele wandelaars in Bosland.

Geen afgelasting, wel een sterke én veilige organisatie

Vandaag lijkt de keuze voor afgelasting van een evenement een begrijpelijke maar vooral makkelijke keuze. Hiervan is de organisatie van BoslandTrail niet overtuigd. Afgelopen weken en dagen is er intensief met alle betrokken partners overlegd om toch een veilig en sterk plan van aanpak voor te leggen. BoslandTrail 2020 kan met de nodige inventiviteit en medewerking van de deelnemers corona-proof worden georganiseerd.

"We zijn verheugd dat de organisatie op een creatieve manier heeft gezocht naar een oplossing” zegt Nele Lijnen, voorzitster van het Bosland beheercomité, “Er werd na intensief overleg beslist om het outdoor evenement op een alternatieve manier te organiseren. Te meer omdat Bosland vandaag als groene Limburgse regio onmisbaar is om te sporten en ontspannen in het buitengebied."

“Wordt BoslandTrail anders? Dat zeker. Maar laat ons niet focussen op wat niet kan, maar volop gaan voor wat wel gaat”, aldus de organisatie.

Net zoals de andere Vlaamse groengebieden heeft Bosland het voorbije half jaar een enorme impuls gekend van wandelaars en fietsers die plots het belang van natuur en groen in hun omgeving (her)ontdekten.

Opzet BoslandTrail 2020

De deelnemers van de 100 km starten allen op 25 september via diverse starlocaties binnen een beperkt tijdslot (20:00u - 22:00u). Dit om de veiligheid 's nachts in het bos te garanderen. De groep wordt gespreid over 100km waardoor de afstandsregels opgelegd door de Federale overheid nageleefd kunnen worden. Deelnemers leggen hun tocht af binnen 30u en zijn verplicht op drukkere plaatsen een mondmasker te dragen.

De deelnemers van de 50 km zullen ingedeeld worden over maar liefst 28 startdagen, te beginnen op 27 september, en eveneens vanaf meerdere startlocaties. Zij worden gevraagd zich opnieuw in te schrijven waardoor spreiding over deze dagen voorzien kan worden. Ze vertrekken steeds in de vroege morgen (06:00u - 10:00u) zodat ‘s nachts niet gewandeld hoeft te worden. Er wordt verder aan deelnemers gevraagd zelf een volgwagen te voorzien aangezien bevoorradingsposten deze editie gesloten zijn.

Meer informatie

Check de website van Bosland Trail.