Grootste zandbak van Vlaanderen decor voor nieuw kinderboek Pixie Pix in Bosland

25/03/2022

In Bosland werd vandaag het nieuwe kinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteld aan het grote publiek. Het verhaal - dat zich afspeelt in de duinengordel van In den Brand - is een samenwerking van kinderschrijfster Yoke Goris en illustrator Rudi Bagusat en wordt uitgegeven door Uitgeverij Het Punt.

Het prachtig geïllustreerde boek is vanaf vandaag verkrijgbaar in tal van handelszaken en toeristische infokantoren in Bosland voor het bedrag van € 20. De Boslandpartners zijn fier om een geheel nieuwe beleving toe te voegen aan het bestaande assortiment van Boslandproducten.
Hunkeren naar natuur

Wat willen ouders anno 2022 toch graag hun kroost meenemen om de natuur te beleven. Jammer genoeg lukt dat niet altijd: er is steeds iets te zien op TV, computer of tablet. Schrijfster Yoke Goris uit Hechtel-Eksel ging toch de uitdaging aan: "Ik verlangde naar zon, bos, duinen natuur, ... maar ook rust" zegt ze. "En er is maar één plaats in Vlaanderen waar ik die vind - in mijn eigen Bosland!"

Met de zon in haar rug stapte ze door de duinen van In den Brand. In de verte torende 'de boom' - een duidelijk herkenningspunt in het gebied - voor haar op. Ze had hem al vaker zien staan, zo eenzaam en alleen op de zandheuvel. Maar nooit eerder was ze tot daar gewandeld. Toen ze aankwam ging haar hart sneller slaan: ze herkende de vorm van een edel dier, haar fantasie ging de hoogte in en een nieuwe ster deed haar intrede in Bosland. Alleen had ze nog wat hulp nodig van enkele kinderen om de nieuwe bewoner Pixie Pix te onthullen. En zo ontstond het verhaal van 'Pixie Pix in Bosland'.

Samenwerking

Nele Lijnen, schepen van gemeente Hechtel-Eksel: “Pixie Pix in Bosland is een verhaal over samenwerken, geloven in jezelf en zorg dragen voor elkaar. Dit teamwerk staat centraal in het boek.”

Want ook illustrator Rudi Bagusat was meteen enthousiast: "Ik was helemaal weg van het verhaal. Het was zo visueel, en ondanks ik zelf Genkenaar ben, voelde ik me direct thuis in Bosland. Het boek moest de Boslandsfeer uitademen en dat gegeven heb ik verwerkt in mijn tekeningen. Kinderen kunnen zelf met het boek in de hand dezelfde weg afleggen als Pix."

“In Pixie Pix in Bosland liggen fictie en realiteit heel dicht bijeen. De rest laten de schrijfster en illustrator de lezers graag zelf ontdekken.” laat Leen Gielen, voorzitster Bosland nog weten.

Verkoopplaatsen

Pixie Pix in Bosland is vanaf vandaag beschikbaar bij enkele Bosland Gastheren (V-vakantiehuis, B&B le Jardin, Brouwerij De Logt, Optisport De Soeverein), enkele toeristische infokantoren in Bosland (Lommel, Hechtel-Eksel), en de webshop van Uitgeverij Het Punt.

Yoke Goris & Rudi Bagusat

Yoke Goris (1962, Hechtel) groeide op in Zonhoven en is mama van 2 zonen en oma van 2 kleinkinderen. Sinds kaar kindertijd is Yoke gepassioneerd door kleuren en de kracht van kristallen. In 2018 kwam haar eerste kinderboek uit: ‘Alex en de drakensteen’. Met haar verhalen wil ze meehelpen om het kind in jezelf zo lang mogelijk in leven te houden. Yoke voert je mee in de wonderen van de natuur en laat je de kracht van een kristal ontdekken in elk verhaal.

Rudi Bagusat (1979, Genk) is sinds jaar en dag gepassioneerd door tekenen, ontwerpen en creëren. Hij is de auteur en illustrator van ‘De avonturen in Paasland', zijn eigen twee kinderboeken en tevens schrijver van theaterscripts voor toneelgroep Plan B uit Genk. In 2021 won hij nog een prestigieuze wedstrijd van de Engelse Walt Disney Store, wat zal resulteren in een eigen Disneybeeld van zijn ontwerp.