Nieuw avontuur in Bosland!

08/04/2015


Met interactieve elementen, verstop- en ontdek plekjes wordt de wildernis in de leefwereld van kleine avonturiers gebracht.
Tegen de zomervakantie zijn de nieuwe speelplekken klaar! Hou zeker de website en onze facebook in de gaten voor nog meer spannend nieuws vanuit Bosland.
De speelelementen zijn ontworpen door Daniel Steenhout en Hilke vervaeke van  Focus-ID. De opdracht wordt uitgevoerd door TVB in onderaanneming van Derriks nv. Dit project wordt 100% gesubsidieerd door LSM voor om en bij de €145.000.


Klimmen en klauteren in de bomen

Het Pijnven in Hechtel-Eksel krijgt er een stukje dennenbos bij. Je kan hier klimmen, klauteren en springen van boom tot boom. Onderweg kom je zelfs een nieuwe bosbewoner tegen. De eikelboorder heeft zijn huis meegebracht! Een reuze eikel waar je hem kan gaan bezoeken.

Glibberen tussen het zand en zoeven over de heide

Heb je ooit al eens als een vogel willen vliegen? De boomleeuwerik die in de Lommelse Sahara leeft kan je helpen! Ga hem opzoeken in de bossen en zoef met hem tussen de bomen en over de heide. Speel je liever in het zand? Neem dan eens een kijkje bij de Gladde Slang! Hij laat je zijn leefwereld ontdekken en helpt je zelfs uitkijken over het hele gebied!

Dolen in vossenholen, tussen boomwortels

Bosland bomen kunnen heel groot zijn, en grote bomen hebben grote wortels. Kom in Overpelt, aan het Plat ontdekken wie er allemaal tussen deze wortels woont. Met hangstaven en wiebelbruggen kan je het wortelnetwerk doorkruisen. Heb je het graag wat spannender? Er is ook een donker stukje ondergronds doolhof, wie weet wie je daar tegenkomt!