Nieuw: De kleurrijke droom van Bostrol Bobl in Peer

10/07/2018

Peer maakt sinds dit jaar deel uit van Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Vanaf nu kan je ook op avonturentocht in Peer want op 10 juli wordt de schatzoektocht ‘De kleurrijke droom van Bostrol Bobl’ voorgesteld. De schatzoektocht in Peer is na Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel de vierde zoektocht in Bosland.

Bosland is een mysterieus land waar altijd iets gaande is! Zeker voor de kinderen want zij ontdekken in het mooiste stukje van Noord-Limburg wat er broeit tussen de bomen, hobbelt op de heide en davert over de duinen. Na Kapitein Korrel in Lommel, Wenke Wortel in Overpelt en Tommy Twijgman in Hechtel-Eksel, maken de jongste Boslandbezoekers in Peer kennis met ‘Bobl, de bostrol.’

Het verhaal van de Peerse schatzoektocht heet ‘De kleurrijke droom van Bobl’. Bobl is een trol en de kinderen gaan op pad met hem. Zijn droom is om ooit een regenboog te zien. De kinderen moeten hem daarbij helpen. Ze krijgen een kompas, een boekje met de route en de sleutel van de schatkist. Het is een wandeling van ongeveer vier kilometer. Onderweg dagen we de kinderen uit met obstakels en opdrachten. Zo krijgen ze de kans om de diertjes en de planten van Resterheide te leren kennen.

De bedoeling is natuurlijk dat de kinderen de regenboog vinden. Lukt dat, dan kunnen ze zichzelf vereeuwigen in de eregalerij van stoere Boslandbengels.

Kom zelf zoeken vanaf 11 juli

Wil je zelf op zoek gaan naar de schat? Dat kan vanaf 11 juli. Je kan de vier schatkaarten in één pakketje (6 euro) kopen bij de verschillende toeristische infokantoren in Bosland.

Meer weten?

Surf naar de Schatzoektochten pagina.