Nieuw in Bosland: maar liefst drie schatzoektochten

01/05/2014

De schatzoektochten zijn nieuwe kindvriendelijke Bosland producten en worden inhoudelijk gelinkt aan de drie thema’s van Bosland: de boom in, terug naar de wortels en bijt in het zand. De verhaallijnen en uitwerking zijn van de hand van Leen Raats, de illustraties zijn van kinderboeken illustrator Frank Daenen. De schatzoektochten vormen een belangrijk hulpmiddel bij het realiseren van de Boslandmissie: het tot stand brengen van het grootste, meest kindvriendelijke natuurgebied van Vlaanderen waar biodiversiteit, duurzaam beheer, erfgoedbehoud en participatie hand in hand gaan met recreatie en toerisme.

In Hechtel-Eksel  gaan de kinderen in het gebied In den Brand op zoek naar de superkrachten van Tommy Twijgman. Het verhaal vertelt over de speciale kenmerken van bv. de nachtzwaluw, de mossen of korstmossen, de specht… Op een leuke manier leren de kinderen zoeken naar speciale kenmerken en leren ze aandachtiger kijken naar de kleine maar bijzondere plantjes die in het gebied groeien.

Wenke Wortel en is een nieuwsgierig meisje uit Overpelt dat in Heesakkerpark op zoek gaat naar het geheim van haar familie. Op een leuke manier leren de kinderen in dit gebied iets over de geschiedenis van Overpelt en omstreken.

Kapitein Korrel is een ervaren zeeman. De kist met de schatten uit zijn wereldreizen bewaart hij in de Lommelse Sahara. Als de kist verdwenen blijkt te zijn, verdenkt de kapitein de bewoners van de Sahara van diefstal. Op een grappige manier leren de kinderen de bewoners van de Lommelse Sahara kennen
 

Na het volbrengen van de missie brengt een zoektocht met kompas de kinderen tot bij de verloren schat in de schatkist. Op de schatzoektochten pagina kunnen ze ook een beloning downloaden via een code die ze in de schatkisten ontdekken.
De pakketjes met de drie boekjes kunnen in de toeristische kantoren van Hechtel-Eksel, Lommel of Overpelt aangekocht worden. Voor 6 euro krijg je de drie boekjes boordevol avontuur, een kompas en Bosland potlood. En natuurlijk de sleutel tot de schatkisten.