Nieuwe arrangementen voor nog meer Bosland beleving!

28/06/2016

Bosland heeft van bij haar oprichting, dit jaar exact tien jaar geleden, de ambitie om een hefboom te zijn voor regionale streekontwikkeling. Samenwerken met lokale ondernemers is een van de aspecten van die werking. Momenteel lanceert Bosland enkele nieuwe arrangementen die de Boslandbeleving nog intenser maken. Wat dacht je van picknickrugzakken met alles erop en eraan, ezelswandelingen, een nachtzwaluwsafari, workshops chocolade maken en een wellnessarrangement? Of proef de nieuwe Boslandkoekjes die gepresenteerd worden in een toffe kijkdoos.

De arrangementen en producten komen er stuk voor stuk in samenwerking met ondernemers uit de drie Boslandgemeenten. ‘Momenteel zijn er al enkele leuke activiteiten uitgewerkt. In de toekomst lanceren we nog bijkomende pakketten. De lokale ondernemers zijn alvast enthousiast om met Bosland in zee te gaan. Zo is er bijvoorbeeld ook een samenwerking met frituur De Kromme Draai, die Boslandfilmpjes toont op het scherm in hun zaak. Op die manier worden wachtende klanten warm gemaakt om Bosland te ontdekken’, vertelt Hechtel-Ekselse schepen voor Bosland Raf Truyens. ‘Bosland heeft de laatste jaren heel gericht geïnvesteerd in het verhogen van de toeristische beleving, en we merken nu dat deze strategie zijn vruchten begint af te werpen’, voegt schepen Truyens toe.

Bakkerij Swinnen uit Lommel creëerde het recept voor heuse Boslandkoekjes. Hij bakt de zandkoekjes met echte boter en versiert ze met de hoofdpersonages van de schatzoektochten. De Boslandkoekjes zijn te koop bij bakkers in Overpelt, Lommel en Hechtel-Eksel aan 10 euro per doos. Die doos is zelf ook bijzonder: ze vormt de basis voor een kijkdoos. Met natuurlijke materialen (bladeren, takjes, …) kunnen kinderen de kijkdoos omvormen tot een Boslandtafereel.

Laat eens een ezel uit

In Overpelt kan je een wandeling maken in het gezelschap van een ezeltje. ‘Ezels zijn gekend om hun koppig karakter. ’t Ezelsbrugske biedt een Boslanddeal aan waarbij je kan gaan wandelen met zo’n eigenzinnige langoor’, vertelt Patrick Van Baelen, schepen voor toerisme van de gemeente Overpelt enthousiast. ‘Met een speciaal zadel is het ook mogelijk om kinderen tot 40 kg een stukje op de ezel te laten rijden. Omdat elke ezel een eigen karakter heeft, krijg je een handleiding mee waarin staat uitgelegd welke aanpak ‘jouw’ ezel vereist’, aldus schepen Van Baelen. Op aanvraag kan ook een lekkere picknick voorzien worden voor onderweg.

Voor lekkerbekken

Wie in Lommel gaat wandelen, kan een goed gevulde picknickrugzak van De Lossing meenemen (na reservering). B&B Het Pleintje levert dan weer picknickmanden aan de onthaalpunten in het Pijnven en De Grote Hof. De rugzak en manden zijn voorzien van alles wat je nodig hebt voor een heerlijke picknick: borden, tassen, bestek, en natuurlijk veel lekker eten en drinken. Het enige wat jij nog moet doen, is een leuk plekje uitzoeken om je neer te vleien.
Chocoladeliefhebbers komen in Lommel aan hun trekken met de arrangementen van de befaamde chocolatier Koen Ulenaers. In de drie pakketten voor volwassenen worden workshops gecombineerd met een lekker diner of een ijscoupe. Voor kinderen werd er drie chocolade partyformules uitgewerkt.

Op nachtzwaluwsafari

De nachtzwaluw spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. ‘Geitenmelker’ is slechts een van de bijnamen die hij omwille van zijn mysterieuze levenswijze kreeg toebedeeld. Bosland organiseert een aantal nachtzwaluwsafari’s waarbij je, na een lezing over de nachtzwaluw, tijdens een avondwandeling op zoek gaat naar deze bijzondere vogel en andere nachtraven. Er wordt afgesloten met soep en een broodje.

Slecht weer? Joepie!

Geen zin om in de regen te wandelen? Dan kan je in Waterparadijs Dommelslag voordelig genieten van de wellnessfaciliteiten en een driegangenmenu. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen smullen van een kindergerechtje en onbeperkt plonsen in het zwembad!

Meer info vind je hier: arrangementen