Nieuwe fotowedstrijd brengt de hele zomer lang #boslandinbeeld

15/05/2020

Met 'Bosland in Beeld' lanceren de Boslandpartners een nieuwe fotowedstrijd die inzoomt op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Maar liefst 4 maanden lang kunnen geïnteresseerden foto's maken en op Facebook & Instagram via de hashtag #boslandinbeeld delen. Beelden die de preselectie halen maken kans op een publieks- en juryprijs. Winnaars kunnen bij één van de Bosland Gastheren terecht - ondernemers uit Bosland die hun gasten kwalitatief informeren - voor een overnachting, om een lokaal producten te proeven, te overnachten of pakweg een leuke gezinsactiviteit te organiseren. Via deze fotowedstrijd tracht Bosland opnieuw de schijnwerpers te plaatsen op haar prachtige gebied.

Het grootste avonturenbos van Vlaanderen is rijk aan landschappen en herbergt een geweldige schat aan fauna en flora. Heel wat wandelaars, fietsers, ruiters en mountainbikers genieten het hele jaar lang van het topnatuurgebied. En ook de allerkleinsten komen aan hun trekken met belevingsvolle speelplekjes, schatzoektochten, geocaches, …

Bosland wil daarop inspelen door zowel locals als toeristen aan te zetten om de hele zomer lang mooie foto’s te maken en op social media te delen met #boslandinbeeld. Sfeerbeelden van topnatuur, fauna en flora, gastronomie, architectuur, cultureel erfgoed, surrealisme op z’n Boslands: … alles is welkom.

Wedstrijdverloop

Tijdens de social media fase kunnen geïnteresseerden van 15 mei tot en met 1 september 2020 één of meerdere foto op social media plaatsen met de hashtag #boslandinbeeld. Tijdens de preselectie in de eerste week van september, selecteert de organisatie daar de 50 beste beelden uit. De makers van deze beelden worden uitgenodigd om hun foto officieel in te zenden in de periode 7 - 14 september.

Uit alle inzendingen wordt tenslotte een publieks- en juryprijs Top-3 gekozen. Voor de publieksprijs kan er van 15 tot 22 september door het grote publiek gestemd worden via social media, daarna worden de 3 winnaars bekend gemaakt. Een professionele jury selecteert in dezelfde periode de juryprijs Top-3. De beoordeling zal steeds gebeuren op basis van originaliteit, kwaliteit en de link met het thema Bosland.

Expositie en bekendmaking tijdens Bosland Trail

Bosland exposeert alle inzendingen op 25 en 26 september tijdens Bosland Trail: een internationale wandel- en loopwedstrijd die deelnemers op een unieke manier Bosland doet beleven. Daar worden ook de winnaars van de Juryprijs bekend gemaakt.

Tenslotte krijgen alle fotografen extra exposure en naamsbekendheid omdat Bosland de beelden in de toekomst plant in te zetten in haar communicatie- en marketingstrategie: een win-win voor alle deelnemers.

Meer info

Neem een kijkje op de Fotowedstrijd pagina.