Nieuwe lichting ondernemers ontvangt erkenning als Bosland Gastheer

13/02/2019

In Bosland werden gisteren 16 ondernemers uit de Boslandgemeenten erkend als Bosland Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject over Bosland. Elk van hun slaagde voor de toegangsproef waardoor ze geschikt werden bevonden om bezoekers in Bosland kwalitatief te informeren over het toeristische aanbod, de verschillende POI’s, de fauna en flora… Hiernaast bieden ze ook de belangrijkste toeristische kaarten aan.

16 nieuwe Bosland Gastheren

De nieuwe gastheren uit Lommel zijn Park De Soeverein, Restaurant De Elze, Huis over Grenzen - Duitse Militaire Begraafplaats en Tea Room & Shop Yvestown. In Hechtel-Eksel vervoegen koffiebar De Kletskop, fietscafé De Groenen Hoek, Restaurant - Taverne ’t Exelshof en sociaal ondernemerschap De Winning het lijstje. Voor Pelt zijn dit camping - fietscafé De Ballasthoeve, B&B Het Koningshofje en ijssalon De Kleine Hof. En tenslotte verwelkomen we vanuit stad Peer Center Parcs Erperheide, B&B Factorij10, Lim Discovery, Foodbar 't Picolootje 2 en Poire & Provence als Gastheren.

Verbinden, versterken, vermarkten

Men ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen - bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B’s, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar Gastheren.

Niet enkel door hun op te leiden, maar ook door jaarlijks verschillende netwerkmomenten te organiseren. Op die manier blijven ze op de hoogte over alles wat er reilt en zeilt binnen Bosland, en krijgen ze de mogelijkheid om collega ondernemers te leren kennen. Tenslotte promoot Bosland haar Gastheren actief via de website en social media kanalen.

Eerder werd in 2017 een eerste lichting van Gastheren succesvol opgeleid. Dit maakt dat er vandaag 27 enthousiaste ondernemers in Bosland zijn die gasten kwalitatief over Bosland informeren.

Meer info: Gastheren