Nog meer smaak en beleving in Bosland: 9 nieuwe ondernemers worden Bosland Gastheer

08/03/2022

In Bosland werden vandaag 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland.

Elk van hen slaagde voor de toegangsproef waardoor ze geschikt werden bevonden om bezoekers in Bosland kwalitatief te informeren over het toeristische aanbod, de verschillende interessante plekken, de fauna en flora… Hiernaast bieden ze ook de belangrijkste toeristische kaarten aan.

Negen nieuwe Gastheren- en vrouwen

De nieuwe Gastheren uit Lommel zijn Brouwerij Vandijck en B&B Wilgenhuys. In Hechtel-Eksel vervoegen Eetcafé de Lage Kempen, Brouwerij De Logt en V-Vakantiehuis het lijstje. Voor Pelt is het B&B Le Jardin. Ten slotte verwelkomen we vanuit stad Peer Via Vespa, Hotel De Boskar en Villa Vigor als nieuwe ambassadeurs.

9 nieuwe Gastheren

Verbinden, versterken, vermarkten

Leen Gielen, voorzitster van Bosland: “Je ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen - bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B’s, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar Gastheren.”

Niet enkel door hen op te leiden, maar ook door jaarlijks verschillende netwerkmomenten te organiseren. Op die manier blijven ze op de hoogte over het reilen en zeilen binnen Bosland en krijgen ze de mogelijkheid om collega-ondernemers te leren kennen. Ten slotte promoot Bosland haar Gastheren actief via de website, toeristische brochure en social mediakanalen.

De voorbije jaren werden reeds 43 ondernemers erkend als Gastheer. Dit maakt dat er vandaag in totaal 52 enthousiaste ondernemers in Bosland zijn die gasten kwalitatief over Bosland informeren.