Prijs voor mooiste boom geplant

02/12/2015

Een nieuwe kastanjeboom werd gekozen als prijs om de mooiste boom van Vlaanderen te vieren. 

Kastanjes voor de Hobosser brandewijn

De winnende kastanjeboom staat al een paar honderd jaren in de oude voormalige boomgaard van het Hobos waar vroeger een jeneverstokerij was. De tamme kastanjes uit die boomgaard werden waarschijnlijk  gebruikt voor de productie van de Hobosser brandewijn.

Fikse wandeling om winnende boom te kunnen zien

De prijs werd geplant op het domein De Grote Hof, een hoofdonhtaalpunt van Bosland, van hieruit kan er via de aangelegde paden gewandeld worden naar het Hobos, en de winnende kastanje, dat in 2012 door ANB werd aangekocht. De lus die je langs het Hobos brengt heeft een totale afstand van 9.6 km en is bewegwijzerd met rode icoontjes.

Wie deze afstand er niet voor over heeft kan de nieuwe kastanje komen bewonderen aan het hoofdonthaal, en een kleinere tocht maken van 2.5, of 7.1 km door het prachtige natuurgebied dat de landgoederen omringd.

Binnenkort beter zichtbaar

Momenteel staat de mooiste boom van Vlaanderen nog wat verscholen tussen de andere bomen en blijft hij een beetje een mysterie. Er wordt eraan gewerkt om de toegang tot de boom mogelijk te maken. Op die manier kan straks iedereen die er een wandeling voor over heeft de boom bewonderen.