Reddingspunten in Bosland

04/06/2013

Zomer! Tijd om de natuur in te trekken en volop te genieten in het Limburgse groen. Profiteren van de zon tijdens het fietsen, of in de bossen verkoeling zoeken op warme dagen: Bosland is hiervoor de ideale plek. Maar wat als je iets aan de hand krijgt terwijl je je ver van de bewoonde wereld bevindt, en je moet aan de hulpdiensten doorgeven waar je juist bent? Om dat probleem uit de wereld te helpen, zijn de paaltjes van de fiets- en menroutes in de Limburgse Kempen uitgerust met Lambertco├Ârdinaten. Noodsituatie? Dan kan je de cijfers op het paaltje doorbellen naar het nummer '112'.

Naast deze paaltjes werden nu ook reddingspunten geplaatst. Deze palen bevinden zich op strategische plekken. In Bosland werden 31 reddingspunten aangeduid. Via het telefoonnummer op de paal kan je ongevallen en (beginnende) natuurbranden melden aan de interventiediensten. De punten zijn altijd goed bereikbaar voor een ambulance.

Kom je een reddingspunt tegen dat beschadigd is of waarvan de cijfercode onduidelijk is geworden? Neem dan als je kan een foto en stuur deze naar reddingspunt@limburg.be