Twaalf gastheren maken je wegwijs in Bosland

20/02/2017

12 vertegenwoordigers uit de toeristisch-recreatieve sector volgden de afgelopen maanden een intensieve opleiding als Boslandgastheer. Die opleiding is nu afgerond. Op maandag 20 februari 2017 kregen zij hun officiële erkenning als gastheer.

De gastheren kregen een cursus om hun kennis over de streek bij te schaven. Na de theorie gingen ze met een gids het terrein verkennen. Zo zijn ze helemaal mee met het aanbod, de visie en de waarden van Bosland. Deze gastheren vertellen over wat er zoal te doen is in de regio, welke streekproducten voorhanden zijn en waarom Bosland uniek is.

Bosland lanceerde het initiatief om het toenemende aantal toeristen te voorzien van de juiste informatie.  De populariteit van Bosland stijgt, dus is het nodig dat er per regio iemand klaarstaat om de toeristen op te vangen voor vragen en advies.

In Overpelt vind je de gastheren bij S&R Dommelslag, ijssalon ’t Ezelsbrugske, B&B ’t Pleintje en bistro hotel De Secretaris. Hechtel-Eksel heeft haar gastheren verdeeld over B&B De Paenhoeve, traiteur Barbelicious, B&B Sneprooi en vakantiecentrum De Lage Kempen. In Lommel kan je ten slotte terecht in ijssalon De Weteringshoeve, brasserie De Lossing, Center Parcs De Vossemeren en Camping Sjorovo.

Maak kennis met de gastheren op deze pagina.