Van dennenappel tot glas: Bosland Gin nieuwste telg in het Boslandassortiment

06/10/2021

Nadat in Bosland eerder al koeken, pralines en Tree Gin werden ontwikkeld, wordt vandaag door Gastheer distilleerderij De Korhaan uit Hechtel-Eksel een spiksplinternieuw product op de markt gebracht: Bosland Gin. Er zijn 2 varianten ontwikkeld. Het grote publiek kan op zondag 10 oktober tijdens het ‘Verjaardagsfeest 15 jaar Bosland’ kennismaken met het smakelijke, nieuwe drankje.

Droom wordt werkelijkheid

Danny Desair en Kim Van HeelDanny Desair - die al 35 jaar deel uitmaakt van het Korhaan team - stak samen met zaakvoerster Kim Van Heel de handen uit de mouwen om een gin te produceren waarvan de hoofdtoonsmaak rechtstreeks verbonden is aan een van de weinig inheemse - maar veelvuldig voorkomende naaldbomen in Bosland - namelijk de Pinus Sylvester, beter bekend als grove den.

De smaak van Bosland

Natuurbeleving in alle mogelijke vormen is steeds belangrijker in onze samenleving. Ondernemers uit Bosland spelen er graag op in. Bosland Gin laat daarom gasten en bezoekers genieten van een lekker aperitief dat - in combinatie met een natuurtonic - de smaak van Bosland weerspiegelt na een deugddoende fietstocht door de bomen of een wandeltocht in het bos.

Bosland Gin is een gedistilleerde gin, ontwikkeld door de Korhaan in 2021 en vervaardigd uit een evenwichtig palet van zorgvuldig geselecteerde kruiden, versterkt met dennenappeldistillaat afkomstig van de grove den. De toonsmaken zijn jeneverbes, koriander, engelwortel, citroen en dennenappel. Het alcoholpercentage bedraagt 40%. Bosland Gin is te koop bij de Korhaan (zowel online als offline) op fles aan € 33,99 (70cl) en als relatiegeschenk aan € 6,99 (10cl). In de toekomst kan je ‘m ook bij de toeristische infokantoren en handelszaken in Bosland vinden.

Bosland GinIn een tweede fase wordt voor liefhebbers ook een Premium Bosland Gin ontwikkeld. Deze wordt extra lang gelagerd op hout om de intensiteit van de dennenappel nog sterker te benadrukken voor een typische houten rokerige smaaktoets.

Kennismaking met het grote publiek

Op 10 oktober viert Bosland haar 15 jarig verjaardagsfeest in Resterheide (13-17u) met heel wat leuke activiteiten, workshops, spelletjes, een boscafé met lekkers uit Bosland, animatie, muziek, wandelingen met gids en - uiteraard - smakelijk verjaardagsgebak. Die dag kan het grote publiek kennismaken met het nieuwe drankje: een unieke kans.