Vanaf nu overal in Bosland genieten met een gratis hangmat

28/06/2018

In Bosland zijn er ontelbare mooie plekjes waar je even tot rust kan komen na een drukke dag. Eens languit luisteren naar het ruisen van de wind door de bomen of genieten van deugddoende zonnestralen? Dat kan vanaf nu overal in Bosland in een hangmat!

Enkele jaren geleden lanceerden de Boslandpartners reeds een hangmat uitleendienst. Gasten konden vanaf dan terecht bij de Soeverein in Lommel om een hangmat uit te lenen voor hun bezoekje aan de Lommelse Sahara. Er werd zelfs een baby hangmat ter beschikking gesteld. Omwille van het succes werd deze service nu uitgebreid naar de 4 Boslandgemeenten.

Hoe werkt het?

Tussen 15 maart en 15 oktober kunnen geïnteresseerden terecht bij een tiental uitleenpunten - waaronder een groot aantal Bosland Gastheren - voor het uitlenen van een gratis hangmat. De huur is volledig gratis: je betaalt enkel een waarborg. Geïnteresseerden nemen best op voorhand even telefonisch contact op: om zeker te zijn dat de hangmatten die dag nog beschikbaar zijn. Het uitlenen is telkens voor een halve of een ganse dag. Je leent een hangmat uit, neemt ze mee op wandeling in Bosland, en hangt ze op een mooie plek langs de wandelroute of op de picknickweide.
Met de uitbreiding van de hangmatten uitleendienst voegt Bosland opnieuw extra beleving toe aan de wandelgebieden.

Locaties om een hangmat uit te lenen

Waar kan je terecht voor het uitlenen van een Bosland hangmat? In Hechtel Eksel bij Toerisme Hechtel-Eksel, Camping De Lage Kempen en B&B Paenhoeve. In Overpelt kan je terecht bij Toerisme Overpelt, ’t Ezelsbrugske en B&B ’t Pleintje. In Lommel bij Toerisme Lommel, Center Parcs De Vossemeren, Camping Sjorovo en de Soeverein. En in Peer kan je tenslotte terecht bij Toerisme Peer.