Waalse collega's van Nassonia halen mosterd in Bosland

11/03/2020

NassoniaDinsdag 10 maart 2020 ontving Bosland een delegatie van het project Nassonia uit Walloniƫ. Dit project - dat gesticht werd door de Pairi Daiza stichting en de Waalse overheid - heeft als doel het 1645 ha grote Saint-Michel-Freyr bos verder te ontwikkelen. Daarvoor wordt door Nassonia dit jaar een Masterplan geschreven.

Om inspiratie op te doen werd een bezoek aan Bosland gepland. In de voormiddag werd kennis uitgewisseld over de algemene werking, bosbeheerprincipes, het partnership, de toeristische producten, het participatiemodel, ... In de namiddag werd een terreinbezoek georganiseerd aan het Pijnven en werd de onthaalplek, The Treehouse, de Bosbewonersroute, de picknickplekken en Fietsen door de Bomen bezocht. De mensen van Nassonia waren erg onder de indruk van de verschillende realisaties, en plannen toekomstgericht een vervolgbezoek aan het grootste avonturenbos van Vlaanderen.

Opvallend is dat Nassonia al het 3e project is dat de voorbije maanden Bosland kwam bezoeken om inspiratie op te doen, in navolging van de Kalmthoutse Heide (B), Bergeijk en Meierijstad (NL).

Op de foto: Gerard Jadoul, Maite Loute, Valentin Claes (Nassonia), Caroline Geys, Jeroen Clerix (Bosland).