Wandel vanaf nu Bosland schoon met CleanWalk prikwandelstokken van Center Parcs

17/09/2022

Tijdens de 'World Cleanup Day' op zaterdag 17 september werd door Bosland in samenwerking met Center Parcs een nieuw initiatief gelanceerd in de strijd tegen zwerfvuil in de natuur. Bezoekers van Center Parcs De Vossemeren en Erperheide worden vanaf nu uitgenodigd om een speciale 'CleanWalk' prikwandelstok mee op pad te nemen bij hun Boslanduitstap in de Lommelse Sahara of de Peerse Abeekvallei. Op die manier kunnen ze zwerfvuil in de natuur opruimen en na afloop deponeren in de speciale bakken op de parken.

World Cleanup Day in Bosland

De World Cleanup Day verbindt wereldwijd miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties in 191 landen om het globale afvalprobleem aan te kaarten en om samen aan een propere wereld te bouwen. Om deze reden kozen de partners 17 september als datum om het nieuwe initiatief te lanceren.

Leen Gielen, voorzitster Bosland Directieraad: “Ook in Bosland streven de partners al langer naar natuurgebieden zonder zwerfvuil. Bezoekers worden aangespoord om hun afval mee te nemen volgens het 'Take in - Take out' principe. Je treft dan ook heel weinig vuilbakken aan in de natuurgebieden. Verder worden ook de initiatieven van Mooimakers - het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten - actief ondersteund binnen de Boslandgemeenten. Deze nieuwe samenwerking met Center Parcs past perfect in het rijtje.”

Erwin Dezeure, CSR Directeur Center Parcs Europe: ”We zien dat het welzijn van de natuur steeds meer speelt bij onze gasten en medewerkers. En wat is dan mooier dan de prachtige natuur te ontdekken en hem nog schoner achter te laten dan hoe je hem aantrof. We nodigen onze gasten dan ook van harte uit om de mooie natuur in en rond onze parken te verkennen met de prikwandelstok. Een prachtig initiatief van Bosland.”

CleanWalk wandelstokken

De CleanWalk wandelstok is een combinatie van een wandelstok en een prikker. Dit zorgt ervoor dat wandelaars op een leuke en veilige manier de Boslandse natuur afvalvrij kunnen maken. De stokken zijn vervaardigd van duurzaam geproduceerd FSC-hout. Het initiatief is al langer in Nederland gekend en vindt nu ook zijn ingang in Vlaanderen.

Jos Kruiter, GM Center Parcs De Vossemeren: “Het is heel fijn om in Bosland op stap te gaan met een CleanWalk stok. Want deze wandelstok biedt - in tegenstelling tot de types met knijpers - ook ondersteuning tijdens het wandelen waardoor je optimaal van de natuur kan genieten en tegelijkertijd de natuur mooi maakt. We spreken zo bovendien een brede doelgroep van jongeren en gezinnen aan.”

Tijdens een wandtocht op het spiksplinternieuwe Nature Trail in De Vossemeren werden de stokken voor het eerst getest door een groep enthousiaste deelnemers. Kom en help mee de Boslandse natuur schoon te wandelen vanaf Center Parcs Erperheide of De Vossemeren!