Startlocatie

Fietsen

 • Fietsen door de Bomen is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. Deze innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. Het fietsroutenetwerk is dan ook Limburgs' grootste toeristische troef!

  Lees meer
 • Een overzicht van verschillende suggestieroutes die je ondermeer naar Fietsen door de Bomen in Bosland brengen.

  Lees meer
 • Fietsen in Limburg: dat is zorgeloos genieten van maximaal fietscomfort. Het is dan ook een attractie op zich: 2000km duidelijk bewegwijzerde routes voeren je via goed onderhouden fietspaden langs de mooiste plekjes en meest bijzondere toeristische attracties. De fietsroutes in Bosland maken een belangrijk deel uit van het Limburgse fietsroutenetwerk!

  Lees meer
 • Het fiesverhuurpunt aan de Soeverein in Lommel is de uitgelezen plek om te starten wanneer je vanop de fiets wil genieten van alles wat Bosland te bieden heeft. Op de ruime parking kan je de auto veilig achterlaten. De sanitaire voorzieningen en de aanwezigheid van een fietsvriendelijke horecazaak en picknickplaats maken dat je goed voorbereid aan je tocht begint.

  Lees meer
 • Het karakter van Bosland doorgronden op één fietsroute? De fietsroute 'Toeren door Bosland' voert je door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt!

  Lees meer
 • Met de grensoverschrijdende fietskaart ontdek je de Kempen ook voorbij de provincie- en landsgrens heen tot in de provincie Antwerpen en de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Ideaal voor wie graag geniet van de fietsvriendelijkheid en gastvrijheid van deze drie subregio's.

  Lees meer
 • Ook kinderen zijn dol op zomerse fietstochtjes. Het is echter niet altijd even makkelijk om een route te vinden die niet te lang is, en waar op tijd kan gestopt worden voor een sanitaire pauze, of om iets te drinken en kleine hongertjes te stillen. Bosland zou niet het grootste, meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen zijn als we daar geen oplossing voor hadden. Toerisme Limburg bedacht een leuke fietsroute op kindermaat!

  Lees meer
 • Boerenloeren' is een mooie en informatieve fietsroute langs Peltse landbouwbedrijven. De route bestaat uit drie lussen van 12, 20 en 21 kilometer.

  Lees meer
 • Op deze fietstocht ontdek je waar de schilder Brueghel zijn inspiratie haalde. 8 reproducties van zijn hand kan je onderweg bewonderen.

  Lees meer
 • Hoeveweelde leidt je langs de mooiste plekjes en de fraaiste staaltjes van de Peerse landbouw. Niet alleen voor de geroutineerde fietser of verenigingen, maar ook voor scholen is deze route een unieke manier om op een educatieve manier kennis te maken met de landbouw.

  Lees meer
 • Sommige geschiedkundigen beweren dat Pieter Bruegel de Oude in Peer geboren werd. Ook Lambik wil dit graag bewijzen, maar hij belandt - zoals altijd - in de problemen.

  Lees meer