Startlocatie

Fietsen

 • Fietsen in Limburg: dat is zorgeloos genieten van maximaal fietscomfort. Het is dan ook een attractie op zich: 2000km duidelijk bewegwijzerde routes voeren je via goed onderhouden fietspaden langs de mooiste plekjes en meest bijzondere toeristische attracties. De fietsroutes in Bosland maken een belangrijk deel uit van het Limburgse fietsroutenetwerk!

  Lees meer
 • Het is zover! Het startschot voor de nieuwe fietsbeleving ‘Fietsen door de Bomen’ werd op 19 juni 2018 gegeven. Toerisme Limburg maakte recent de aannemer voor het project bekend: Smulders Group NV, een internationaal staalconstructiebedrijf. Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg: “Met deze nieuwe ‘fietslandmark’ creëren we net zoals bij ‘Fietsen door het Water’ een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving.

  Lees meer
 • Het fiesverhuurpunt aan de Soeverein in Lommel is de uitgelezen plek om te starten wanneer je vanop de fiets wil genieten van alles wat Bosland te bieden heeft. Op de ruime parking kan je de auto veilig achterlaten. De sanitaire voorzieningen en de aanwezigheid van een fietsvriendelijke horecazaak en picknickplaats maken dat je goed voorbereid aan je tocht begint.

  Lees meer
 • Met de grensoverschrijdende fietskaart ontdek je de Kempen ook voorbij de provincie- en landsgrens heen tot in de provincie Antwerpen en de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Ideaal voor wie graag geniet van de fietsvriendelijkheid en gastvrijheid van deze drie subregio's.

  Lees meer
 • Ook kinderen zijn dol op zomerse fietstochtjes. Het is echter niet altijd even makkelijk om een route te vinden die niet te lang is, en waar op tijd kan gestopt worden voor een sanitaire pauze, of om iets te drinken en kleine hongertjes te stillen. Bosland zou niet het grootste, meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen zijn als we daar geen oplossing voor hadden. Toerisme Limburg bedacht een leuke fietsroute op kindermaat!

  Lees meer