Fietsen door de Bomen

Fietsen door de Bomen - 272

Fietsen door de Bomen in het Pijnven in Hechtel-Eksel is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. Met deze innovatieve fietsbeleving leggen we een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk: dit is dan ook Limburgs' grootste toeristische troef!

De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en maar liefst 700 meter lang, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Door het prachtige Bosland zo spectaculair te ontsluiten, kunnen bezoekers deze natuur op een heel bijzondere manier beleven.

Locatie en parking

Fietsen door de Bomen - Pijnven

  • Fietsen door de Bomen ligt op het Limburgse fietsroutenetwerk aan knooppunt #272.
  • Je kan de fietsbeleving eenvoudig bereiken door te parkeren in het Pijnven, Kiefhoekstraat z/n in Hechtel-Eksel. Vanaf de parking fiets je vervolgens via het fietspad naar knooppunt #272.
  • Maar je kan ook kiezen voor één van de suggestielussen (zie verder), in dat geval ligt de startplaats ergens anders in Bosland.

Toegankelijkheid

Fietsen door de Bomen is toegankelijk voor fietsers, wandelaars en rolstoelgebruikers van zonsopgang tot zonsondergang.

Fietsen huren

Neem een kijkje op de website van Fietsparadijs Limburg en kies een afhaalpunt in de buurt van Fietsen door de Bomen (Fietscafé De Groenen Hoek in Hechtel-Eksel of Soeverein in Lommel). Bekijk ook de andere fietsverhuurpunten in Bosland.

Suggestielussen

Een leuke fietstocht door Bosland met Fietsen door de Bomen? Dat kan via deze 4 suggestielussen uit Tips voor fietsers vanuit iedere Boslandgemeente. Klik op de afbeelding voor een uitvergroting. Veel plezier!

Fietsen door de Bomen - Suggestielus Fietsen door de Bomen - Suggestielus Fietsen door de Bomen - Suggestielus Fietsen door de Bomen - Suggestielus

Reportage 'De zomer van'

Reportage 'publieksopening'

Brochure

Pijnven

Fietsen door de Bomen - IllustratieOntdek in het Pijnven ook deze andere belevingen:

  • Wandelen in 2.000 ha bos
  • 4 speelweiden voor de kinderen
  • Bosbewonersroute met houten dieren
  • Unieke speelelementen voor de kinderen
  • The Treehouse voor meetings
  • Disc Golf

Partners

Fietsen door de Bomen is een project van Toerisme Limburg in samenwerking met Provincie Limburg, Toerisme Vlaanderen, Hechtel-Eksel, Natuur en Bos, Bosland en LSM.

Fietsen door de Bomen - Partners