Fietsroutenetwerk in Bosland

Welkom in fietswalhalla Limburg

Het Limburgse fietsroutenetwerk wordt wereldwijd gekopieerd. Het is dan ook een attractie op zich: duidelijk bewegwijzerde routes voeren je via goed onderhouden fietspaden langs de mooiste plekjes en meest bijzondere toeristische attracties.

De fietsroutes in Bosland maken een belangrijk deel uit van het Limburgse fietsroutenetwerk!

Zoef door hoofdzakelijk vlakke landschappen, langs rustige, grotendeels autovrije wegen en door eindeloze bossen. Vanop je tweewieler ontdek je unieke heidelandschappen, meertjes en kanalen. Schrik niet als je onderweg fraaie wind- en watermolens en bijzondere kunstwerken van wilgentakken tegenkomt. Op en langs de route vind je bovendien fietsvriendelijke horecazaken waar het aangenaam verpozen is.

Stel zelf je ideale route samen via fietsnet of kies voor een van de twee themafietsroutes die Toerisme Limburg uitstippelde. Voor kinderen is er een kindvriendelijke route van 19 km uitgewerkt.

Fietskaart Limburg

Koop de Fietskaart Limburg in één van de toeristische kantoren of bestel ze via de website van Toerisme Limburg.

Kom fietsen
  • Startplaats: Je kan in principe vanop elke gewenste plaats inpikken op het netwerk
  • Voor wie van ver komt, is het fietsonthaal- en servicepunt De Soeverein een aanrader als startpunt. Hier kan je veilig parkeren en je fiets stallen. Je vindt er ook een fietsvriendelijk café, een uitgeruste picknickplaats en sanitaire voorzieningen. Er is ook fietsverhuur, een fietsherstelplaats en een infokiosk waar je alle nodige informatie vindt.