Limburgs fietsroutenetwerk

Fietsen in Limburg: dat is 2000 km zorgeloos genieten van maximaal fietscomfort. Autoluwe paden, duidelijke signalisatie, fietscafés en -logies, picknickplekken, laadpalen voor elektrische fietsen, … Hier trap je vlot van knooppunt naar knooppunt. En je krijgt er nog een portie beleving bovenop.

Mooie en afwisselende landschappen, routes door de ongerepte natuur van Bosland en zelfs fietsroutes door het water. Want Limburg blijft innoveren. De fietsroutes in Bosland maken een belangrijk deel uit van het Limburgse fietsroutenetwerk!

In Bosland zoef je door hoofdzakelijk vlakke landschappen, langs rustige, grotendeels autovrije wegen en door eindeloze bossen. Vanop je tweewieler ontdek je unieke heidelandschappen, meertjes en kanalen. Schrik niet als je onderweg fraaie wind- en watermolens en bijzondere kunstwerken van wilgentakken tegenkomt. Op en langs de route vind je bovendien fietsvriendelijke horecazaken waar het aangenaam verpozen is. Stel zelf je ideale route samen via de Fietsrouteplanner van Toerisme Limburg of probeer de speciale kindvriendelijke route van 19 km!

Fietskaart Limburg 2022-2023

De Fietskaart Limburg met handig infoboekje houdt je hierbij op het juiste pad. Op de kaart staat het volledige fietsroutenetwerk met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer. De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de toeristische infokantoren van Limburg en de (web)winkels van Standaard Boekhandel, Makro, Fnac en Bol.com.

Kom fietsen in Bosland
  • Startplaats: Je kan in principe vanop elke gewenste plaats inpikken op het netwerk
  • Voor wie van ver komt, is het fietsonthaal- en servicepunt De Soeverein een aanrader als startpunt. Hier kan je veilig parkeren en je fiets stallen. Je vindt er ook een fietsvriendelijk café, een uitgeruste picknickplaats en sanitaire voorzieningen. Er is ook fietsverhuur, een fietsherstelplaats en een infokiosk waar je alle nodige informatie vindt.