Thematische fietsroutes Bosland

Fietsen door Bosland is een belevenis. De bewegwijzerde paden van het fietsroutenetwerk leiden je langs alle bijzondere landschappen. Je kan zelf je route uitstippelen of gebruik maken van een van de themafietstochten die Toerisme Limburg voor je uitstippelde.

Van de negen thematochten die ze bedachten, hebben er twee Bosland als thema. De lussen zijn ongeveer 40 km lang en verkennen elk een uniek gedeelte van Bosland. Zo ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties. Uiteraard liggen er op en langs de route ook de nodige fietsvriendelijke horecazaken waar je even kan bekomen en genieten van een hapje of drankje.

De historie en bosgeheimen route

De Historie en bosgeheimen route (44,5 km) is een vlakke tocht die je door een rustige riviervallei leidt, waar je - naast weidse landschappen - ook enkele bijzondere wind- en watermolens tegenkomt. De tocht brengt je ook langs vijvers en door een immens bos. Verwacht naaldbossen, loofbomen, stuifduinen, moerassen en rustige wegen. Verken de route via RouteYou.

Van woestijn tot water

De Van woestijn tot water route (38,5 km) vertrekt vanuit het noorden van Bosland en laat je kennismaken met helderblauwe waterplassen, waterwegen, een uniek heidegebied en uitgestrekte naaldbossen. Onderweg kom je ook enkele toeristische attracties tegen die een overblijfsel zijn van de opzienbarende geschiedenis van de streek. Verken de route via RouteYou.

Kom fietsen
  • De historie en bosgeheimen route: Bekijk via RouteYou
  • Van woestijn tot water: Bekijk via RouteYou
     
  • Download de route: je kan de routes telkens downloaden in GPX-formaat via de Routeyou links of afgaan op de informatie die je op RouteYou kan zien.