Paardrijden in Bosland

Kom ruiteren of mennen in Bosland! We raden mensen die de streek niet goed kennen om gebruik te maken van het uitgebreide Limburgse ruiter- en menroutenetwerk. Je kan hiermee makkelijk zelf je route uitstippelen, of je nu een korte of langere tocht wil maken. Op en langs de route vind je paardvriendelijke horecazaken en logies waar niet enkel jij, maar ook je viervoeter, in de watten wordt gelegd. De routes in Bosland sluiten aan op die van de rest van Limburg en de paden in Nederland. Zo heb je honderden kilometers ruiterpaden tot je beschikking.

Ruiterkaart 2018Paardrijden in Bosland: ruiterkaart 2018

Met meer dan 650 km bewegwijzerde ruiter- en menpaden is Belgisch Limburg een paradijs voor ruiters en menners. Paarse heide, schaduwrijke bossen, grote open vlaktes...voor ieder wat wils. En de routes bieden zelfs meer! Uitdagende doorwaadplaatsen en een hindernissenparcours zorgen net voor dat tikkeltje meer avontuur.

Kan je niet wachten om op pad te gaan met je paard? Dan is de gratis ruiterkaart een niet te missen item. De kaart geeft je een duidelijk overzicht van het volledige knooppuntennetwerk waardoor je gemakkelijk je route van knooppunt naar knooppunt uitstippelt. En wil je even pauzeren onderweg: ook rustplekken en paardvriendelijke cafés staan op de kaart vermeld.

Waar kan ik de gratis ruiterkaart verkrijgen?

  • In alle paardvriendelijke logies en cafés in Limburg
  • In de toeristische infokantoren
  • In het magazine Hippo Revue editie februari 2018
  • De kaart is ook online beschikbaar.

Paarden huren

In Bosland kan je ook paarden huren om mee te nemen op je tocht. Surf hiervoor naar de website van Fox River Trail Horses voor meer informatie.

Koets- en huifkartochten

In Bosland (Lommel) zijn er een aantal ondernemers die koets- en huifkartochten aanbieden. Neem contact op met Soraja Fillée via 0473/39.96.35 of Jos Van Dommelen via 0475/55.48.92