Startlocatie
Met de kinderen
Afstand
Extra

Wandelen

 • Ontdek het gloednieuwe Bosland wandelnetwerk! Dit wandelnetwerk strekt zich uit over de 4 Boslandgemeenten en verbindt de bekende wandelgebieden met nieuw te ontdekken plekjes in Bosland. Meer dan 70% van de routes loopt over rustige zandwegen! Stel zelf je wandelroute samen of kies voor een suggestielus. Dankzij het wandelnetwerk geniet je gegarandeerd van het prachtige landschap!

  Lees meer
 • De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. In dit wandelgebied vind je toffe speelelementen, de land-art kunstwerken van Will Beckers in het speelbos en de befaamde uitkijktoren terug!

  Lees meer
 • Kattenbos is een adembenemende natuurparel met een rijke historie. Een restant hiervan is de Leyssensmolen: een korenmolen uit 1797. Doe ook de kijkwandeling: een boeiende en speelse ontdekkingstocht langs tien bijzondere landschapsspots. Geniet van de heidepracht vanuit een origineel perspectief of lig languit te luisteren naar het kraken van dennenbossen... Kattenbos neemt je 14.000 jaar mee terug in de tijd!

  Lees meer
 • Wie wil de Sahara niet eens van bovenaf zien? Dit kan door de Reus van Bosland te beklimmen! Sinds het voorjaar van 2015 heeft dit gebied er deze bezienswaardigheid van formaat bij: een uitkijktoren van maar liefst 30 meter hoog! Op een heldere dag kan je er wel tot 25km ver kijken. Boven kan je het landschap afspeuren met een handige verrekijker. Je hebt toch geen hoogtevrees?

  Lees meer
 • De Blauwe Kei dankt haar naam aan een grote blauwe leisteen uit de ijstijden. Het gebied bestaat in feite uit drie unieke natuurgebieden met elk hun eigen karakter. Hooilanden, loofbossen, heide, vennen, ondiepe vijvers en moerassen wisselen elkaar af in dit verrassend stukje natuur op de grens tussen Lommel en Mol. Je vindt hier bosdreven, landduinen en uitgestrekte vlakten.

  Lees meer
 • Dit stukje natuur op de grens tussen België en Nederland is zeker een bezoekje waard omwille van haar zeldzame, kostbare fauna en flora. Het 2km lange Vloeiweidenpad werd uitgestippeld door Natuurpunt Noord-Limburg en leidt langs de mooiste plekjes van dit unieke natuurgebied. Iedere maand organiseert men een wandeling met gids. Bekijk onze agenda!

  Lees meer
 • De Heuvelse Heide is een kleine, verborgen heideparel met waterplas nabij de lokale gemeenschap Lommel-Kolonie. Deze waterplas is het resultaat van een vroegere zandontginning. Wie van geschiedenis houdt, moet beslist zijn licht opsteken in museum De Kolonie dat in de buurt ligt. Ook het natuurgebied De Watering ligt vlakbij!

  Lees meer
 • In Bosland zijn de voorbije jaren 3 speciale hondenlosloopzones aangelegd: speciaal afgebakende zones waar je hond volledig vrij kan ronddartelen, onder toezicht van zijn/haar baasje natuurlijk! Op alle andere plaatsen in onze natuurgebieden moet de hond wél aan de leiband en op de paden blijven.

  Lees meer
 • In het grootste kindvriendelijke bos van Vlaanderen mogen kinderen naar hartelust ravotten in de speelbossen of op zoek gaan naar de bosbewoners op een van de vele wandellussen. In een recent (2017) vernieuwde wandelbox worden alle wandelkaarten van Bosland gebundeld. Je ontdekt de mooiste plekjes van Lommel, Hechtel-Eksel en Pelt! Een echte must-have!

  Lees meer