In den Brand

Corona: lees hier de specifieke richtlijnen die momenteel van toepassing zijn op de Bosland natuurgebieden.

Spelen in de grootste zandbak van Vlaanderen

In den BrandDe wandelroutes in dit reusachtige landduinengebied nemen je mee door een afwisselend landschap van hoge duinen, loofbossen en naaldbossen. De duinen in Hechtel zijn enig in hun soort in Vlaanderen en zelfs binnen Europa zeldzaam. Ook de bossen rondom, waar je vooral berk en eik vindt, zijn de moeite waard.Bosland In den Brand Reuzeninsecten

Kom wandelen in In den Brand

  • Groen: 1,3 km
  • Blauw: 4,3 km
  • Rood: 5,5 km

Opgelet: de wandelroutes zijn enkel toegankelijk voor stevige buggy’s. Breng voor de kids een emmertje mee, zodat ze in het zand kunnen spelen!

Praktisch
  • Startplaats en parking: In den Brand, Kamertstraat, 3940 Hechtel-Eksel
  • Openbaar vervoer: Bus 302 + bus 14 (halte Hechtel Sint Lambertusstraat + 15 min wandelen
  • Wandelkaart: € 2,5 via de toeristische infokantoren of bestel via de webshop van RLLK
  • Reuzeninsecten: de reuzeninsecten van In den Brand zijn momenteel in onderhoud, en dus niet zichtbaar in het gebied

Boomleeuweriken van In den Brand

Tip! Neem je trouwe viervoeter mee naar de hondenlosloopzone

Bosland In den Brand HondenlosloopozoneMet je hond aan de leiband ben je uiteraard zeer welkom in dit wandelgebied. Wil je je hondje even vrij laten rondcrossen in het bos? Dan is er voor jou de splinternieuwe hondenlosloopzone waar je geliefde viervoeter maar liefst 2 ha natuur ter beschikking heeft!

De zone is volledig omheind en ligt in een stuk bos vlakbij de duinen van In den Brand. Er zijn twee aparte zones - een voor grote honden en een voor kleinere honden.

Tip! Gezellige picknickruimte voor de grote honger!

Bosland In den Brand PicknickenHonger gekregen van al dat gewandel? Geen nood, er is een grote picknickruimte voorzien waar je kleine en grote hongertjes kan stillen terwijl je geniet van het groen. Aan de picknickplaats vind je unieke, houten speeltuigen in de vorm van insecten die in het gebied voorkomen. Zo kan je kind kennis maken met de groene zandloopkever, de bastaardzandloopkever, de rode bosmier en de heidevlinder... Smakelijk!