Kattenbos

Covid-19: lees hier de specifieke richtlijnen die momenteel van toepassing zijn.

Geen katten, wel een verborgen heideparel in het bos

Het gebied Kattenbosserheide is niet enkel een natuurparel met adembenemende heidelandschappen, maar draagt ook een rijke historie met zich mee. Een prachtige restant hiervan is de Leyssensmolen, een korenmolen uit 1797.

Een aanrader is ook de kijkwandeling: een boeiende en speelse ontdekkingstocht langs tien bijzondere landschapsspots of kijkpunten die langs de bewegwijzerde paden liggen. Geniet van de heidepracht vanuit een origineel perspectief. Lig languit te luisteren naar het kraken en ruisen van de dennenbossen. Of wandel tussen muren van zand en kijk hoe reeën uit een waterpoel drinken. In Kattenbos ga je 14.000 jaar terug in de tijd!

Wandelroutes

  • Groen: 2,2 km (rolstoelvriendelijk, Vlinderwandeling)
  • Oranje: 7,7 km (kijkwandeling)
  • Rood: 9,4 km
  • Startplaats en parking: Zandstraat, 3920 Lommel (100 m voorbij de molen), langs de weg Leopoldsburg-Lommel
  • Openbaar vervoer: Lijn 29 Lommel-Hasselt of Belbus 177 (enkel op reservatie: 011/850 300). Ook het treinstation van Lommel is niet veraf.
  • Wandelkaart: € 2,5 via de toeristische infokantoren of bestel via de webshop van RLLK

Tip: Met de buggy of rolstoel door Kattenbos

De groene route is volledig aangepast aan rolstoelgebruikers en neemt je mee langs het sterrenplekje van Regionaal Landschap Lage Kempen. De andere paden zijn bij droog weer goed berijdbaar voor stevige kinderbuggy's.