Pijnven

Kom naar het Pijnven om een echte, al dan niet stevige, boswandeling te maken! Maar liefst 2.000 ha bos wachten je op. Voor kinderen zijn er vier speelweiden in een reusachtig speelbos. Ook de Vlindervallei en het kunstwerk De Boom in van Will Beckers maken dit gebied meer dan de moeite waard. De Bosbewonersroute is een speelse wandeling waar kinderen meer over zichzelf en de bosbewoners leren. Kom eindeloos door het bos dwalen!

Bosland Tree HouseAls je het startpaaltje van de wandelingen een stukje voorbij wandelt, kom je aan je linkerkant twee grote open plekken tegen die gescheiden zijn door een klein stukje bos. Hier kan je zalig uitrusten na je wandeling. Krijgen je kinderen er maar niet genoeg van? Dan kunnen ze hun hart ophalen op de nieuwe speelelementen, voor heel wat klim en klauter pret. Ook de speelbossen rondom de open plekken zijn een bron van plezier!

Een digitale wandeling gidst je langs de meest markante plaatsen en bezienswaardigheden van de oranje wandeling. Deze interactieve wandeling is 6,4 km lang en duurt ongeveer 1u40 min. De wandeling leid je onder meer langs de houten dieren van de Bosbewonersroute en langs The Treehouse. Bos, graslanden en heide wisselen elkaar af. Download hier de volledige wandeling.

Broedende buizerd Pijnven (Foto: Deeldenatuur.nl)Opgepast: broedende buizerd

Het Pijnven is een topnatuurgebied. Dat maakt dat ook buizerds in het Pijnven leven. Net zoals andere jaren is ook dit jaar weer min. 1 broedende buizerd bekend. Deze vogel kan (vooral) joggers aanvallen omdat deze als een bedreiging worden gezien. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft waarschuwingsborden geplaatst. Tip: als je de borden ziet: wandel gewoon rustig voorbij.

Kom wandelen in het Pijnven

  • Blauw: Bosbewonersroute: 2,4 km
  • Oranje: Digitale wandeling: 6,4 km
  • Rood: 10,2 km
Praktisch
  • Startplaats en parking: Startplaats Pijnven, Kiefhoekstraat z/n, 3940 Hechtel-Eksel
  • Openbaar vervoer: Lijn 18a of 29 (op 3 km van de startplaats)

Tip! Op bezoek in De Lage Kempen

Bosland Pijnven Reuzeneikel

De startplaats van het Pijnven ligt vlakbij het vakantiecentrum De Lage Kempen: een camping met 70 plaatsen en 30 chalets! In het seizoen is het openluchtzwembad en de mini-golf erg in trek! Men verhuurt daarnaast fietsen en heeft in de zomermaanden een animatieprogramma voor alle leeftijden!