Sahara

Corona:

- Lees hier de specifieke richtlijnen die momenteel van toepassing zijn op de Bosland natuurgebieden.

Sahara: een groene oase in de woestijn

Bosland SaharaHet gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. Op en rond het water hebben heel wat vogels een thuis gevonden. ’s Winters is het een bivakplaats voor onder andere futen, eenden en zwanen.

Langs de Blauwe route kom je twee speelelementen tegen vermomd als bewoners van de Sahara. Een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen.

Bosland Sahara Schatzoektocht Kapitein KorrelWil je de Sahara vanuit 30 meter hoogte kunnen bekijken? Beklim zeker de uitkijktoren!

Aan de parking van onze Gastheer Sportcentrum de Soeverein bevindt zich de grote buitenspeeltuin Dol-fijn, een must voor kleine speelvogels en tevens onze Gastheer Optisport de Soeverein met zwembad, tennishal en brasserie. Ook de kunstige, natuurlijke speeltuigen van Will Beckers in het speelbos maken het extra leuk voor kinderen. Aan het speelbos vind je twee leuke speelpicknickbanken waar je kinderen zich zoet kunnen houden met spelletjes en weetjes.

Een tof verjaardagsfeestje of een leuke familieuitstap met oma, opa, neefjes en nichtjes erbij? Het kan vanaf nu met een speciale gids tijdens de Sahara Expeditie in Bosland: een gloednieuwe belevingswandeling voor speurneuzen van 6 - 10 jaar.

Kom wandelen in de Sahara

 • Blauw: 3 km (kinderwandeling)
 • Oranje: 6 km
 • Rood: 12 km
 • Bruin (verbinding Center Parcs Vossemeren): 1 km
Praktisch
 • Startplaats en parking: Hoofdparking: Bosland Startplaats, De Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel (100 plaatsen)

  Bijkomende parkings:
  - Voetbalstadion Lommel SK, Speelpleinstraat 20, Lommel (100 plaatsen)
  - WICO Campus Sint-Jozef, Pieter Breugheldreef 4, Lommel (110 plaatsen)
  - De Lossing, Lossingsweg 21, Lommel (90 plaatsen)

 • Openbaar vervoer: bus 58 en 713
 • Toegankelijkheid: omwille van het losse zand is een gedeelte van de wandelingen moeilijk bereikbaar met buggy’s.
 • Wandelkaart: € 2,5 via de toeristische infokantoren of bestel via de webshop van RLLK

Gladde slangen van de Sahara

Tip! Kom wegdromen in een hangmat

Bosland Sahara Hangmat uitleendienstHeerlijk languit luisteren naar het ruisen van de wind door de bomen of genieten van deugddoende zonnestralen? Dat kan op de Lommelse Sahara vanuit een hangmat.

De kleurrijke Fairtrade hangmat zit, samen met de nodige bevestigingskoorden, in een handige Bosland-rugzak. Nu hoef je enkel nog op zoek te gaan naar je favoriete plekje om heerlijk weg te dromen tussen de bomen. Om je op weg te helpen, vind je in de rugzak tips over de leukste plekjes om tijdens je wandeling je hangmat te bevestigen.

Bosland Sahara Hangmat uitlenen

Je kan de hangmat gratis uitlenen aan de balie van de Soeverein en Optisport Sportcentrum de Soeverein tegenover de startplaats van Bosland. Je moet wel een waarborg van € 50 betalen of je identiteitskaart afgeven, die je terugkrijgt wanneer je de hangmat weer binnen brengt. Speciaal voor de allerkleinsten is er ook een babyhangmat beschikbaar. Uitlenen kan van 15 maart tot 15 oktober.

Praktisch
 • Uitlenen: Evenementenhal De Soeverein of Optisport Sportcentrum de Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel
 • Telefoon: 011 39 96 20
 • Reserveren: Reserveer bij voorkeur op voorhand om jezelf van zo’n superleuke Bosland-hangmat te verzekeren.