Wat is Bosland

Het grootste avonturenbos

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn. Deze gigantische natuurkern - gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt en de steden Lommel en Peer - ligt in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit een 12-tal deelgebieden.

Het Project Bosland is een samenwerking van vier gemeentebesturen, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Visit Limburg.

Bedoeling is om de mooie en kwalitatieve Boslandse natuur te behouden en verder te ontwikkelen, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen!

Walhalla voor kleine en grote avonturiers

Het kindvriendelijkste bos in woord en daad Bosland wil kinderen bereiken en doet dat door hen persoonlijk te benaderen. Daarom spreekt men in Bosland niet over ‘uitstapjes met de kids’. Nee, in Bosland gaan kinderen op Expeditie! Tijdens het schatzoeken rusten ze uit in een speciale Boslandhangmat!

Want voor de allerkleinsten werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld: spannende schatzoektochten en geocaches, avontuurlijke speelplekken, … om er enkele te noemen.

Daarnaast is er een enorm aanbod van kwalitatieve routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters.

Gastheren helpen je op weg

Nood aan een leuke suggestie of misschien een vraag over Bosland? Dan kan je altijd bij de Gastheren en gidsen terecht. Onze Gastheren zijn ondernemers die na een aartsmoeilijke opleiding én test de titel 'Gastheer' hebben verdiend.

Je vindt er onder andere praktische informatie zoals routekaarten, onze Brochure, maar ook voor een doe-tip kan je bij hen binnenspringen. De gidsen zijn onze slimmerikken die je oa. alles over de fauna en flora en streekproducten kunnen vertellen!

Meer weten?

Schrijf je in op de nieuwsbrief of volg Bosland via de sociale media (Facebook en Instagram). Tot snel in Bosland!