Locatie
In de buurt
Wandelen
Extra

Op avontuur in Bosland

 • Willow is een bewonderaar van de natuur. Ga mee met Willow op ontdekking en zoek naar de Magnificent 7! Dat zijn 7 diersoorten die heel bijzonder en zeldzaam zijn.

  Lees meer
 • Bostrol Bobl heeft een keitoffe uitdaging voor jullie! Zijn grootste droom is om de regenboog te vinden. Daarvoor heeft hij dringend jullie hulp nodig. Het wordt een zoektocht vol spanning en avontuur, met veel doe-opdrachtjes. Ook de dieren in het bos hebben leuke verhalen en geven handige tips!

  Lees meer
 • Ga mee op avontuurlijke zoektocht op de Lommelse Sahara want Kapitein Korrel is ten einde raad. Zijn geliefde schat is zomaar gestolen! Help de knorrige zeebonk bij het ondervragen van zijn verdachten en ga op zoek naar zijn rijkdommen.

  Lees meer
 • Deze schatzoektocht is een heldhaftige avontuur in de duinen en bossen van In den Brand. Tommy Twijgman is een rasechte superheld. Maar wel eentje die zijn krachten verloor. Bovendien heeft hij dringend nood aan een nieuwe, stoere superheldencape. Gelukkig ben jij er om hem te helpen.

  Lees meer
 • De schatzoektocht is een mysterieuze duik in het woelige Peltse verleden. Wenke Wortel lijkt dan wel een gewone meid, ze komt uit een heel bijzondere familie. Haar voorouders deden grootste dingen en bezaten een speciaal voorwerp. Helaas weet niemand nog wat dat is!?

  Lees meer
 • Soldaat Saar en speurhond Nytro vinden in de bossen naast de vliegbasis een kapotte rugzak. In die rugzak staat de naam Kolonel Knots. Hier zitten verschillende spulletjes in, waaronder een oude gsm...

  Lees meer
 • Deze nieuwe tocht vertelt het verhaal van Koning Leeuw. Hij woont in een groot kasteel in het bos, waar ook draken, rovers en slechte tovenaars huizen. Zij proberen al jaren de grote schat van Koning Leeuw te stelen. Op een dag slaagt draak Ivor daar ook in...

  Lees meer
 • Tijdens de vlinderwandeling in Kattenbos maken kinderen spelenderwijs kennis met de verschillende stadia van een vlinder: van eitje naar rups, van rups tot pop en van pop naar vlinder. Kunstenaar Will Beckers toverde het verharde wandelpad om tot een vlinderwandeling waarbij je op verschillende punten tijdens de tocht speel- en belevingselementen tegenkomt, telkens vergezeld van een educatieve toelichting en opdrachtjes op kindermaat.

  Lees meer
 • In het gebied In den Brand wacht een wandelroute van 1,3 km de allerkleinste bosvrienden op. Aan de startplaats trekken unieke, houten speeltuigen in de vorm van reuzeninsecten bijzonder veel aandacht? Wie zijn ze en... durf jij ze ook aanraken?

  Lees meer
 • Leer al spelend de dieren van het Pijnven kennen. De Bosbewonersroute van 2,4 km leidt langs 10 houten dieren, zoals de vos, specht, het everzwijn en de buizerd, en is ideaal voor kinderen van drie tot zeven jaar. Kinderen moeten de dieren zoeken en via speelse opdrachten de vaardigheden van de dieren met die van zichzelf vergelijken.

  Lees meer
 • Deze reuzegrote toren is wel 15 deuren hoog! Durf jij helemaal tot boven te klimmen om over de boomtoppen heen te kunnen kijken? Wie weet spot je wel een échte reus ergens tussen de bomen!

  Lees meer
 • Picknicken is het leukst in de Lommelse Sahara. Nabij het speelbos kom je twee kleurrijke speel-picknicktafels tegen waar je niet enkel een picknick kan houden maar ook een leuk Zeno de Zandloopkeverspel kan spelen. Zeno is een van de bijzondere bewoners van de Sahara en een vriendelijke kever. Al spelend leer je hem en zijn leefwereld kennen.

  Lees meer
 • Ben jij een dierenliefhebber? Dan moet je in de Sahara zijn! Langs de blauwe wandelroute van 4,3 km ontmoet je de gladde slang en de boomleeuwerik, enkele van de meest bijzondere bewoners van de Sahara!

  Lees meer
 • Bosland bomen kunnen heel groot zijn, en grote bomen hebben grote wortels. Langs de groene wandelroute van 3,4 km ontdek je ondergrondse gangen en duik je in het mijnverleden van de streek!

  Lees meer
 • Minder hoog dan de echte bomen, maar toch niet voor watjes! Langs de blauwe wandelroute van 2,4 km ontdek je het reuze eikelhuis en een avontuurlijk klimparcours! Durf jij het aan?

  Lees meer
 • Spelen en zoeken naar weetjes over wat er leeft in het bos: welkom op het Bosleerpad Je kan het traject zelfstandig afleggen, in groep of met een gids. Inschrijven doe je via Toerisme Hechtel-Eksel. Op het gemeentehuis vind je ook leuke opdrachtfiches waarmee je het bos in kan. Dit Bosleerpad is ideaal voor leerlingen uit de 2e graad van het basisonderwijs en de 1e graad van het secundair. Voor kleuters is er een speciale wandeling.

  Lees meer
 • Bruegel laat zich niet zo gemakkelijk vinden. Ook niet in zijn eigen museum. Maar samen met je kinderen moét het lukken. Deze familiezoektocht zit boordevol toffe doe-activiteiten.

  Lees meer
 • Het Verhaal van de Reus - Op ontdekking in de toren laat je met een gloednieuw, fascinerend en multimediaal totaalconcept deze rijke geschiedenis herbeleven!

  Lees meer