Speelbos Sahara

Een natuurlijke speeltuin in het Bos? De Sahara zal je verbazen!

Het bosje aan de zandvlakte van de Lommelse Sahara is een uniek speelbos, waar je vrij van de paden mag afdwalen om volop te ravotten. Maar je vindt er ook twee intrigerende wilgenhutten, een 25 meter lange tunnel, een stepping stone-pad, een natuurlijk speelveld en een ringwerp- en balspel. Originele, unieke speelelementen die de fantasie van je kind zullen aanwakkeren en het spelen tussen de bomen nog eens zo leuk maken.

Bij het ontwerpen van zijn unieke wilgencreaties kreeg Will Beckers hulp van de leden van de kindergemeenteraad van Lommel en de plaatselijke jeugdverenigingen. Dit heeft er mee voor gezorgd dat het een keitoffe “speeltuin” is geworden, die garant staat voor uren spelplezier! Wat verderop vind je trouwens ook twee picknickbanken waarop je allerlei spelletjes en weetjes vindt over een van de meest eigenaardige bewoners van de Sahara: Zeno de Zandloopkever.

Startplaats

  • Parkeren: (Parking 1) Voetbalstadion Lommel SK (Speelpleinstraat 20 in Lommel) - 100 plaatsen (Parking 2) WICO Campus Sint-Jozef Lommel (Pieter Breugheldreef 4 in Lommel) - 110 plaatsen (Parking 3) De Lossing (Lossingsweg 21 in Lommel) - 90 plaatsen
  • Route: volg de bruine verbindingsroute richting de Nieuwe Kopen tot aan de blauwe wandellus.